Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Jeugdhonk 'niet wenselijk en noodzakelijk'

  •   keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Het Ouderkerkse gemeentebestuur voelt er weinig voor om een jeugdhonk in De Drie Maenen te realiseren. Uit onderzoek blijkt dat een eigen stek voor de jeugd ‘niet wenselijk en noodzakelijk’ is.


De groep jongeren zou niet in staat zijn om zelfstandig een ruimte in het multifuncionele centrum te beheren. Bovendien gaat het gebouw in de zomer zes weken op slot en heeft het college moeite met het feit dat er alcohol wordt geschonken, zo valt te lezen in een onderzoeksrapport. De PvdA is niet te spreken over de houding van het gemeentebestuur. Door het vertrek van twee huurders zouden de jongeren eindelijk hun gedroomde stek kunnen krijgen. In een aangenomen motie vroeg de partij al in december om de mogelijkheden te onderzoeken.

Tieners hebben nu elke donderdagavond de beschikking over een ruimte in Geerestein. Ze gebruiken de ruimte om te kletsen, film te kijken en spelletjes te doen. Als tegenprestatie schenken ze koffie voor de ouderen in het zorgcentrum. Een jongerenwerker houdt toezicht. Het blijkt dat de groep jongeren moeite heeft met organiseren en het maken van onderlinge afspraken. Dat kan problemen gaan geven als ze zelf een jeugdhonk moeten bestieren in De Drie Maenen. Daar maken de gebruikers zelf hun ruimte schoon. ‘Er is geen ervaring hoe dit met een ongeorganiseerde groep jongeren gaat lopen’, zo valt te lezenin het rapport.

Ook zou de gemeente extra kosten moeten maken voor de inrichting van de ruimte. In Geerestein hebben de jongeren de beschikking over een huiskamer die qua omvang een stuk groter is dan de beoogde ruimte in De Drie Maenen. Hoewel er slechts negen jongeren gebruik maken van de wekelijkse avond in Geerestein, is de groep tevreden met hun ‘honk’. Wel zouden ze graag willen dat de voorziening ook op vrijdagavond en in het weekend open is. Dat zou echter ten koste gaan van het ambulante jongerenwerk. Overigens blijven ouderen jongeren weg, omdat er geen alcohol is te krijgen. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten