Spirit rekent af met SEVC: 2-0

Sport 50 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Spirit oefende tegen derdeklasser SEV uit Leidschendam en won op eigen veld met 2-0.

Voor de formatie van trainer Kees van der Poel was dit het derde duel binnen een week. Eerder verloor Spirit met 5-2 van eersteklasser DSO en wonnen de 'kanaries' met 1-3 van hoofdklasser Oranje Wit.

De vermoeidheid speelde tegen SEV een rol in de vlakke tweede helft, waarin de Ouderkerkse tweedeklasser duidelijk gas terug nam. In het eerste deel liepen de combinaties wat vlotter en kwam Spirit binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Eerst rondde Arian van Herk prima voorbereidend werk van Ruben de Vries af en niet veel later passeerde diezelfde De Vries na lancering de SEV-doelman op overtuigende wijze.

De spitsspeler maakte sowieso een sterke indruk. Ruben de Vries heeft zich voorgenomen zich na een matig seizoen te bewijzen als doelgerichte aanvaller. Ook Julian van Lith hoopt op betere tijden na een slepende blessure en de naweeën van de Ziekte van Pfeiffer. ,,Ik heb de gehele zomer getraind in de sportschool om meer kracht te krijgen. Dat moet zich nu uitbetalen.”

Bij veel spelers lijkt het plezier in voetbal te zijn teruggekeerd. Trainer Van der Poel ziet sinds zijn rentree een gretige selectie aan het werk. “Ik heb veel keuzemogelijkheden. Dat zegt ook wel iets over de concurrentie. Voor alle posities staan spelers te dringen.”

Voorin geldt dat het minst. Blessures en verblijf in het buitenland maken de spoeling dun. Bob van der Veen, Marc van der Zee en Julian Rook zijn daarom niet inzetbaar en Kevin van Vliet maakt in de september een reis door de Verenigde Staten.

Tegen SEV werd de voorhoede gevormd door Arian van Herk en Ruben de Vries. Mark van Dam, Stef de Goede, Maarten Tissink en Kevin Kriek namen het middenveld voor hun rekening.

Voormalig A-junior Stefan Bitter vormde het centrale duo met Jelmer Nomen. Bitter speelde een solide, risicoloze partij. De flanken werden bezit door Arjan Hoogendijk en Julian van Lith. Later draafden Kevin van Vliet, Sander Kalkman en de kersverse vader René Groen op.

Bas Haasnoot en Michael Osseweijer mogen het uitvechten onder de lat. Bjorn Zierts speelde zaterdag met het tweede elftal mee. Scheidsrechter Arie Lingen leidde het duel bekwaam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden