Voetbaloverzicht: Bergambacht haperend uit startblokken, afgang SPV’81

Sport 188 keer gelezen

REGIO • De bal rolt weer, maar niet iedere club kwam overtuigend uit de startblokken. Het ambitieuze Bergambacht moest op eigen veld een 2-3 nederlaag slikken tegen Kamerik, Schoonhoven en FC Perkouw kwamen in hun ontmoetingen niet verder dan 1-1. SPV’81 maakte het helemaal bont door met 9-0 (!) te verliezen bij Siveo’60; Lopik en Benschop daarentegen wonnen hun wedstrijden. In het zondagvoetbal verraste Cabauw het bezoekende Stolwijk en schoot Haastrecht uit zijn slof. Ammerstol verloor van Blijdorp.

Bergambacht-Kamerik 2-3

De gasten namen het initiatief en kwamen op voorsprong, waarna Bergambacht zich herpakte. Uit een voorzet van Julian Graafland schoot Jan Doeland raak. Kort daarna kreeg Jeremy Bulham een rode kaart, omdat hij volgens de scheidsechter een doorgebroken tegenstander tegen de grond werkte na een ongelukkige botsing. Met tien man slaagde de thuisclub erin via Doeland, die een stafschop benutte, aan de leiding te komen.

“In de tweede helft gaven we weinig kansen weg,” analyseerde Bergambacht-trainer Anton van der Stelt. “We kregen kansen op 3-1, maar die werden gemist.”

Door een overtreding van Menno Rijkaart in de zestien kwam Kamerik vanaf de penaltystip langszij. Van der Stelt: “Onze manier van spelen vraagt veel energie en de ploeg zat er in de slotfase doorheen. Vlak voor tijd buitte Kamerik zijn numerieke meerderheid doeltreffend uit.”

Benschop-Vliegdorp 2-1

Het waren de gasten die na een half uur spelen op voorsprong kwamen. De gevaarlijke spits Tom Karst verscheen vrij voor het doel van Kevin van Beuningen en zijn schot verdween via de binnenkant van de paal in het Benschopse doel. Benschop liet zich niet van de wijs brengen en kwamen even voor rust verdiend op gelijke hoogte. Na een goed opgezette aanval over links brak Matthieu Oudshoorn door en bereikte Andy van Vliet. Na enkele vloeiende bewegingen schoot hij onberispelijk binnen.

Na rust probeerde Benschop gelijk toe te slaan. Een vliegend en van richting veranderd schot van Matthieu Oudshoorn in de 46e minuut werd schitterend gekeerd door Van Dijssel. Jeroen de Vlieger kopte uit een corner net over en Maarten Wiegeraad schoot uit een pass van Frank Kersbergen net naast. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht.

Nadat Matthieu Oudshoorn een vrije kans had gemist was hij het die op rechts doorbrak en de geheel vrijstaande Ruben Mandé in stelling bracht. In plaats van de bal in het doel te schuiven stapte hij er bovenop en ging onderuit. Razendsnel stond hij echter weer op en stond met zijn rug naar het doel. De vrijstaande Andy van Vliet leek de bal van hem te krijgen, maar tot verassing van iedereen gaf hij een hakje, waarbij de bal tergend langzaam over de doellijn rolde. De 2-1 voorsprong werd met nog enkele minuten te spelen met verve verdedigd.

Schoonhoven-Soccer Boys 1-1

Schoonhoven speelde thuis met 1-1 gelijk tegen het Bleiswijkse Soccer Boys. Beide ploegen misten vorig seizoen promotie naar de tweede klasse op een haar na en kenden de afgelopen weken een kwakkelende voorbereiding.

Schoonhoven begon matig. De gasten waren slagvaardiger en namen een voorsprong. Doelman Remi van Cappellen behoedde zijn team met uitstekende reddingen voor een grotere achterstand. Een als voorzet bedoeld schot van Pieter Meijer bezorgde de ploeg van Bert Potuyt de bevrijdende gelijkmaker.

“Vanaf dat moment gingen we beter spelen,” merkte Potuyt op. “In de omschakeling bleef Soccer Boys echter gevaarlijk. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met de puntendeling.”

FC Perkouw-WDS 1-1

Het eerste optreden in de vierde klasse leverde FC Perkouw een 1-1 gelijkspel op tegen WDS uit Driebruggen. In de eerste helft verzuimden de Perkouwenaren een voorsprong te nemen. Het vizier van de Elgar Mudde, Denny Trouwborst, Maarten Adriaanse en Matthijs Vrolijk stond nog niet op scherp.

Na rust namen de gasten de leiding, toen een Driebruggenaar op een handige manier een buitenspelsituatie ontliep en scoorde. FC Perkouw stroopte op de bekende wijze de mouwen op en bleef jagen op een goal. Die inzet werd beloond, toen Elgar Mudde de bal uit een vrije trap in een keer tegen de touwen schoot.

Siveo’60-SPV’81 9-0

Na een hoopvolle voorbereiding verloor SPV’81 in Zegveld met maar liefst 9-0 van Siveo’60. De Polsbroekenaren beëindigden het duel met tien man na het wegzenden van routinier Charley van der Stok.

De thuisclub, die over een snelle, slagvaardige spits beschikte, scoorde er in de beginfase lustig op los. Voor doelman Jorrin van Kleef was er geen houden aan.  De 6-0 ruststand was dan ook niet geflatteerd.

In de tweede helft -bij een 7-0 stand- kreeg Van der Stok rood vanwege vermeend natrappen. “Die gasten lieten ons alle hoeken van het veld zien,” vertelde verdediger Arjan van der Ham, die zijn afstandsschot het doel net zag missen. “We haalden het niveau van onze oefenwedstrijden niet.”

VIOD-Lopik 1-2

Lopik won in Tienhoven verrassend met 1-2 van VIOD. De Lopikenaren gingen niet mee in het fysieke spel van de thuisclub, maar kozen voor voetballende oplossingen. Deze tactiek sorteerde effect. Nick Hogendoorn zette de ploeg van Bertus van Schaik op voorsprong.

In de tweede helft vergrootte Floor Manschot de marge na een goede pass van Dick de Knikker. VIOD ging achterin een-op-een spelen en schoof een speler door naar voren. Lopik slaagde er niet in van de ontstane ruimte te profiteren. Vijf keer kwam een Lopiker oog-in-oog te staan met de VIOD-doelman. De 1-2 viel een kwartier voor tijd, maar kon de blauw-witten niet verontrusten.

Zondagvoetbal

Cabauw-Stolwijk 5-3

Cabauw verraste vriend en vijand door Stolwijk met 5-3 te kloppen. Tom Overbeek zette de thuisclub na een kwartier spelen op voorsprong.

Wesley Stoppelenburg en Menno Verkade zorgden ervoor dat Stolwijk, dat meer in balbezit was, met een 1-2 voorsprong kon gaan rusten.

In de tweede helft mocht Nick Nagel al snel een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Het onschuldige lobje leek een gemakkelijke prooi te worden voor doelman Danny Buitelaar, die de afwezige Colin Oudenaarden verving. De bal werd echter door de muur van richting veranderd, waardoor deze zomaar in het doel ‘dwarrelde’.

Stolwijk was even van slag en lette bij twee achtereenvolgende hoekschoppen niet op. Kort na elkaar kopte Daan Vreeswijk de bal snoeihard in het doel. Joost van Niekerk bracht voor de gasten nog even de spanning terug via een benutte strafschop, maar Cabauw had het laatste woord. Duan Pronk mikte de bal buiten bereik van Buitelaar tegen de paal, waarna een attente Overbeek het beslissende tikje gaf.

“Een prachtige start van het seizoen,” oordeelde een opgetogen Cabauw-coach Cees van den Berg. “De overgekomen A-junioren passen zich snel aan en maakten vandaag het verschil.”

Moordrecht-Haastrecht 0-5

Haastrecht won in en tegen Moordrecht met maar liefst 0-5. Het krachtsverschil was niet eens zo groot, maar de Haastrechtenaren gingen effectiever met de kansen om dan de thuisclub en maakten op de juiste momenten de doelpunten.

Rik Nap opende de score, waarna Tim Muiderijk met twee fraaie goals de ruststand op 0-3bepaalde.

In de tweede helft waren Stephan Bakker en Lucas Teunissen trefzeker. “In de voorbereiding kregen we teveel doelpunten tegen,” zag een tevreden Haastrecht-trainer Marco Versloot dat het zondag anders was. “Nu konden we veelal onnodig balverlies voorkomen en als het toch gebeurde de counter van de tegenpartij eruit halen.”

Ammerstol-Blijdorp 2-3

Ammerstol verloor na een 0-3 achterstand met 2-3 van het Rotterdamse Blijdorp. De thuisclub startte goed en creëerde een veldoverwicht. Goals bleven uit, omdat elke keer op het cruciale moment  een Rotterdams been Ammerstols succes in de weg stond.

Blijdorp nam de leiding, nadat het de bal uit een hoekschop keihard het Ammerstolse zestienmetergebied inschoot. Via het lichaam van Joost van Engelen belandde de bal achter Michel van Vliet.

Na de pauze liepen de Rotterdammers snel uit naar 0-3. Frank de Bruyn bracht de spanning terug door tweemaal te scoren, waarvan een keer vanaf elf meter. Een echte kans op de gelijkmaker kreeg Ammerstol echter niet.