Spirit: geflatteerde nederlaag bij Leonidas

Sport 64 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Anders dan de 3-0 uitslag doet vermoeden, was tweedeklasser Spirit zaterdagmiddag bepaald niet minder dan het sterke Rotterdamse Leonidas. De Ouderkerkse ploeg liet echter vier behoorlijke kansen onbenut, terwijl Leonidas wel over het juiste vizier beschikte en tussen de 70ste en 90ste minuut driemaal toesloeg.

Spirit-trainer Kees van der Poel was er vooraf niet gerust op. Hij rekende Leonidas tot de sterkere ploegen van de tweede klasse en had de balvaardige Rotterdammers graag in een later stadium van de competitie getroffen. Op de openingsdag werd die vrees min of meer bewaarheid, want de bezoekers hadden veel te stellen met het vlotte positiespel van Leonidas. Toch kreeg Spirit mogelijkheden om de score te openen. Voor rust waren Arian van Herk (kopbal) en Maarten Tissink dicht bij een succesje voor de 'kanaries'. De Rotterdamse doelman kreeg echter in beide gevallen de vingertoppen tegen de bal.

Schijven

Na de pauze waren er mogelijkheden voor Mark van Dam en Ruben de Vries. De laatste na een vloeiende aanval over vijf schijven. Spirit kreeg de bal echter niet tussen de palen en werd in de slotfase afgerekend. In de 70ste minuut nam Leonidas door een fraai genomen vrije trap de leiding: 1-0. Spirit moest vervolgens risico's nemen en liep in het mes. De thuisclub, die over negen Surinaamse en twee Hollandse spelers beschikte, brak een aantal malen uit en gaf de zege meer franje: 3-0. Volgens trainer Van der Poel was het een geflatteerde nederlaag. Hij was tevreden over het veldspel en verwacht dat zijn ploeg de valse start snel zal rechtzetten. Spirit treedt zaterdag voor het eerst aan op het kunstgrasveld. Dat doet de tweedeklasser tegen promovendus Bolnes. Deze club verloor op eigen veld met 1-3 van Neptunus-Schiebroek.

Vanaf 14.00 uur heeft de officiële opening plaats van het nieuwe hoofdveld en het aanpalende pannaveld. De openingshandeling zal worden verricht door wethouder sportzaken van de gemeente Ouderkerk, Theo Segers. Spirit heeft inmiddels ook een ondernemer gevonden die het pannaveld voor de jeugd de komende jaren wil sponsoren voor een bijdrage van 5.000 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden