Vernieuwd KOAG te voorspelbaar

Sport 171 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een vernieuwd KOAG kon het niet bolwerken tegen Fortis. Aan de Driekamp ging de Krimpense korfbalformatie met 11-16 onderuit.

KOAG nam vorig seizoen afscheid van Maarten Neven, Mark Tissink en Vanessa de Vries en kreeg er Jesse van Viersen, Kevin Barnhard en Lotte Scherstra voor terug. KOAG begon voortvarend en wist via Kevin Barnhard binnen 30 seconden als eerste een doelpunt te maken. Fortis antwoordde daar direct op en verdiende een strafworp waardoor de stand binnen een minuut weer gelijk getrokken was.

Zo goed als KOAG begonnen was, zo zwak speelde het de daaropvolgende fase. Fortis wist hier goed gebruik van te maken en pakte een voorsprong van drie punten: 1-4. KOAG herpakte zich, want door goals van wederom Kevin Barnhard, Matthijs Veenema en Christa de Leeuw lag de wedstrijd weer helemaal open. Jesse van Viersen zette KOAG halverwege de eerste helft voor het eerst op voorsprong met een prachtig afgeronde doorloopbal. Dit zou echter de laatste keer zijn dat KOAG op voorsprong zou komen, want Fortis kwam binnen enkele minuten weer terug en wist het verschil weer te vergroten naar twee: 5-7. De Zeeuwse trein denderde daarna voort. Bij rust stond het 6-10.

KOAG begreep dat het menens was en zette een tandje bij. Het eerste aanvalsvak pikte dit goed op en scoorde 7-10. De echte aansluiting zou nooit komen. Met nog 25 minuten op de klok en een stand van 10-12 was nog alles mogelijk, maar het spel van KOAG bleef slap en voorspelbaar. Fortis was feller in de duels en had een lengteoverwicht. Met drie treffers op rij werd het gat tien minuten voor tijd vergroot naar 10-15. KOAG wist dat het gedaan was. Beide ploegen scoorden nog eenmaal: 11-16.

Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 8 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 10 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 11 uur geleden