Eindelijk winst voor Spirit

Sport 16 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Na drie nederlagen op rij boekte tweedeklasser Spirit eindelijk z'n eerste zege. Strijen werd op eigen veld met 2-1 verslagen.

In de zestiende minuut zorgde Maarten Tissink voor 1-0, nadat de keeper van Strijen een schot van Julian Rook (zie foto) niet onder controle kreeg. Na rust vergrootte Spirit de voorsprong. Na een afgeslagen vrije trap, nam Bjorn Zierts de bal buiten de zestien in een keer snoeihard op 'de pantoffel'. De keeper van Strijen had geen schijn van kans: 2-0.

Een minuut later was het raak aan de andere kant. Uit een vrije trap, eveneens buiten het zestien meter gebied, werd de bal schitterend en buiten bereik van keeper Haasnoot in de linker bovenhoek gekruld: 2-1. Strijen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Spirit hield stand. Toen scheidsrechter Noordhoek voor het einde van de wedstrijd floot, werd een klein feestje gevierd.