Korfballers VIKO krabbelen omhoog

Sport 44 keer gelezen

VIANEN • Na een heel teleurstellende seizoenstart VIKO, waarin de Vianezen in vier wedstrijden maar één puntje behaalden, sloegen de korfballers twee weken geleden de weg omhoog in en behaalden twee overwinningen op rij.

Om de tweede competitiehelft nog interessant te maken was het voor VIKO zaak om punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Fortissimo. De Viaanse korfballers stonden exact gelijk met de, door ex-VIKO trainer Dick de Waal getrainde, IJsselsteinse tegenstanders zodat een boeiende sterderby werd verwacht.

Vizier op scherp

Vincent Boer had zijn vizier gelijk op scherp en bracht via zijn eerste twee schoten de rood-witten snel aan de leiding: 2-0. Er ontstond een aantrekkelijke wedstrijd waarin de beide ploegen weinig weggaven. Gedurende de eerste helft was het Fortissimo dat steeds het verschil terugbracht tot één doelpunt waarna VIKO het gaatje van twee doelpunten weer herstelde.

Door sterk verdedigen van beide kanten waren de doelpunten schaars en stond er na twtintig minuten korfbal een stand van 5-3 op het scorebord. In het laatste kwartier lukte het VIKO niet meer om de korf te vinden waardoor Fortissimo de ruststand kon bepalen op 5-5.

Sterk

VIKO begon sterk aan de tweede helft dat sterk begon. Via treffers van Raymond Soerjo en Jorien Elbertsen kwamen de rood-witten weer aan de leiding: 7-5. De wedstrijd was met deze kleine voorsprong nog lang niet beslist en halverwege de tweede helft kwam Fortissimo weer naast VIKO: 9-9.

In een spannend laatste kwartiertje nam VIKO het heft in handen. Via lange aanvallen werd er gezocht naar de goed kansen en de geboden kansen werden door VIKO met beide handen verzilverd. Via vier doelpunten op rij liepen de Vianers uit naar een beslissende 13-9 voorsprong.

Vijfde plaats

Het lukte Fortissimo niet meer om het VIKO lastig te maken. De IJsselsteinse ploeg scoorde nog wel het laatste doelpunt van de wedstrijd: 13-10. Door deze overwinning is VIKO op de vijfdee plaats terecht gekomen en blijven de bovenste plaatsen binnen bereik. De korfbalwereld gaat zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie en zal in het voorjaar de tweede helft van de veldcompetitie oppakken.