DCV nipt onderuit

Sport 157 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar door een defensieve fout in het begin van de wedstrijd verloor koploper DCV voor de eerste keer dit seizoen. Berkel zegevierde met 1-0.

De wedstrijd begon een half uur later, omdat de lijnen nauwelijks te zien waren mede door de regen van de nacht daarvoor. Met man en macht werd uiteindelijk het speelveld in orde gebracht.

Nadat in de eerste minuten beide ploegen elkaars kracht aftastten, begin in de 8ste minuut Martin van Buren een fatale fout. Hij leverde de bal in bij Floris de Jong, die eenvoudig de 1-0 voor Berkel aantekende. DCV was aanvallend machteloos.

De tweede helft verliep aanvankelijk identiek aan de eerste met een schot van Joey Lems tegen de buitenkant van de paal en een prachtige redding van doelman Bobby Janssen van DCV op een vlammend schot van Robert van der Velden. Na de inbreng van Arthur Admiraal werd DCV veel gevaarlijker. Zijn voorzet in de 72ste minuut belandde bij Mariusz Smolarek, die zijn schot gekeerd zag worden door de bovenkant van de lat.

Drie minuten later weer een voorzet van Admiraal, die door Patrick de Reuver voorbij keeper Ken Stigt werd gekopt. Op de doellijn redde uiteindelijk Brian Lexmond. Berkel moest ver terug en had vlak voor tijd opnieuw alle geluk van de wereld, toen een vrije trap van Tim van Diejie op de lat uiteenspatte. De bal werd opnieuw ingebracht en Patrick de Reuver kreeg een fraaie kans, die echter teniet werd gedaan door een fabelachtige redding van doelman Stigt.