Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

'Dit zorginitiatief verdient navolging'

  •   keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Waarom met een schaar een lintje doorknippen, als het ook met een... kruiwagen vol ijsselsteentjes kan! Dus daar stond burgemeester De Prieëlle vrijdag, bij de gloednieuwe vakantie- en recreatievoorziening Den Dikken Boom aan de IJsseldijk Noord. Met een knipoog naar het verleden werd de zorgvoorziening met het oog op de toekomst geopend.

Het familiebedrijf van de familie Vonk Noordegraaf op wat ooit een steenplaats was, krijgt daarmee de derde functie uit de geschiedenis. Want eerder in de twintigste eeuw, toen het met de steenbakkerijen steeds slechter ging, werd het bedrijf een melkveebedrijf. En aangezien de kinderen van Gerrit en Pieta Vonk Noordegraaf aangaven geen toekomst te zien in het boerenleven, werden wederom de bakens verzet.

Achter op het erf, met uitzicht op de weidse polder met echte Lakenvelders, is in negen maanden tijd een gebouw neergezet, waar ouderen en mindervaliden kunnen dagelijks kunnen recreëren. En er zijn appartementen, waar in totaal achttien personen van een lekkere vakantie kunnen genieten.

De initiatiefnemers zijn trots op het resultaat, ook omdat het met hulp van veel Ouderkerkse bedrijven is gebouwd. "In landelijke stijl, met natuurlijke materialen, in een prachtige landelijke omgeving", vertelt Pieta. "Ook al zijn het turbulente tijden in de zorg, zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Burgemeester John de Prieëlle mocht in een gezellige boerenambiance Gerrit, Pieta en dochter Brenda feliciteren. Hij deed dit in een korte geschiedenisles over de verschillende functies van locatie Den Dikken Boom. De Prieëlle was vol lof over het initiatief. "We zitten in een tijd dat het ene na het andere zorgcentrum wordt gesloten. Niet alleen hier, maar in heel Nederland. Op een zeker moment wordt van particulieren zorg op maat gevraagd. Ik zeg niet dat de familie Vonk Noordegraaf dit al drie jaar geleden zag aankomen, maar zij hebben wel op tijd geanticipeerd op de ontwikkelingen. Ik feliciteer hen van harte. Het verdient zeker navolging. Niet allemaal tegelijk... maar het verdient navolging. Dit initiatief zet Ouderkerk nog meer op de kaart."

Bernie Putters

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten