Patrick Roest plaatst zich voor het NK Afstanden

Sport 264 keer gelezen

LEKKERKERK • Schaatser Patrick Roest heeft zich verrassend geplaatst voor de 1500 meter op het Nederlands kampioenschap Afstanden, dat op 25 oktober in Heerenveen wordt gehouden.

De talentvolle jongeling uit Lekkerkerk, die inmiddels in Jong Oranje is opgenomen en tegenwoordig in Heerenveen woont, reed tijdens de Holland Cup het koningsnummer in 1.53.74. Hij eindigde daarmee op de 1500 meter bij de senioren op een fraaie zesde plaats. De gretige A-junior reed op de ijsbaan in Deventer ook de 5000 meter en eindigde op deze afstand met 6.50.06 op de zestiende plaats. Met deze tijd verbeterde hij het baanrecord voor A-junioren.

Patrick's zus Natasja Roest nam deel aan de 500 meter en 1500 meter bij de dames en eindigde in het klassement op de tiende plaats. Haar individuele prestaties waren niet voldoende om zich te plaatsen voor het NK Afstanden en dat betekende een lichte teleurstelling. "Ik reed geen beste 1500 meter, maar ik ben blij voor Patrick”, vertelde ze na afloop.

Hein Otterspeer, voormalig inwoner van Ouderkerk aan den IJssel, heeft zich eveneens geplaatst voor het NK Afstanden. Hij toonde in Deventer aan dat hij al aardig in vorm begint te komen. Otterspeer won de 1000 meter in een nieuw baanrecord: 1.11.50.

Lekkerkerker Erik-Jan Kooiman debuteerde in de eredivisie van de marathonschaatsers met een 26ste plaats in de marathon van Amsterdam. "Dat was geen gek begin tussen de grote mannen”, luidde zijn tevreden commentaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden