Spirit kansloos tegen Goudse buurman

Sport 59 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Er was weinig eer te behalen voor tweedeklasser Spirit in het bekerduel met hoofdklasser Jodan Boys. In Gouda verloren de volgelingen van trainer Kees van der Poel kansloos met 5-0.

In een ver verleden was dit een beladen streekderby, maar het krachtsverschil was zaterdagmiddag te groot om de historie te laten herleven. Bij rust was de stand reeds 4-0 in het voordeel van Jodan Boys, dat vorig seizoen nog in de Topklasse uitkwam.

De thuisclub gaf enkele dolende spelers de kans om zich te bewijzen in de hoofdmacht en zij hielden daarom een hoog tempo aan. Dergelijke loopacties en handelingssnelheid is Spirit niet gewend. Steeds werd de vrije man gezocht door de solerende aanvallers Van der Pluijm en Mulder. De score werd in een vlot tempo opgevoerd naar 4-0.

Daar tegenover kon Spirit slechts een doelrijpe mogelijkheid zetten: Ruben de Vries raakte in de 22ste minuut de lat. Doelman Michael Osseweijer werd intussen viermaal gepasseerd na vloeiende Goudse aanvallen.

In de tweede helft nam Jodan Boys gas terug en had de Spirit-verdediging meer zicht op het combinatiespel van de tegenstander. Niettemin moest de Ouderkerkse ploeg in de 67ste minuut voor de vijfde keer buigen na een fraai afstandsschot van Hamdani: 5-0.

Bij Spirit ontbraken Julian van Lith, Sander Kalkman, Jelmer Nomen en Maarten Tissink wegens blessures en waren Kevin van Vliet en Ryan Terlouw ziek. Julian Rook viel al snel uit met een lichte hamstringblessure en werd vervangen door Timme van Hof. Ook Stef de Goede en Marc van der Zee mochten in de tweede helft hun opwachting maken. Opvallend was het gedreven spel van middenvelder Mark van Dam, die wekelijks sterker wordt.

Spirit treurde niet lang over de nederlaag. Voor de Ouderkerkse ploeg is het competitietreffen met koploper Brielle komende zaterdag veel belangrijker.