DCV laat winst glippen

Sport 30 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • DCV had met een overwinning op concurrent Soccer Boys een behoorlijke slag kunnen slaan in 3B. De Krimpense derdeklasser verspeelde echter tot twee keer toe een voorsprong en stapte uiteindelijk met een teleurstellend 2-2 gelijkspel van de mat.

Trainer Raymond Kraaijbeek baalde als een stekker. ,,Je mag twee minuten voor tijd de drie punten niet meer weggeven. Mijn spelers hadden de bal natuurlijk een eind moeten wegperen, maar ze bleven keurig netjes voetballen alsof er niets aan de hand was. Daar profiteerde de tegenstander van.” Ook DCV-aanvoerder Tim van Diejie was teleurgesteld. ,,We misten de kwaliteit om het af te maken. Soccer Boys was nauwelijks gevaarlijk en wij kregen in de tweede helft volop kansen. Dan is een gelijkspel een slecht resultaat.”

DCV speelde een matige eerste helft en een overtuigend tweede deel. In de eerste 45 minuten had de thuisclub moeite om een aanval op te zetten. De middenvelders waren niet bij machte controle uit te oefenen. Daardoor was het technisch vaardige Soccer Boys aanvankelijk de bovenliggende partij. De Bleiswijkers slaagden er echter niet in een gaatje te vinden. Toen het offensief luwde, sloeg DCV razendsnel toe. In de 30ste minuut plantte Tim van Diejie de bal op het hoofd van spits Patrick de Reuver, die via de handen van Soccer Boys-doelman Mark Heintjes het leder in de touwen werkte: 1-0.

Onbenut

Die krappe voorsprong had in de tweede helft kunnen worden uitgebouwd, ware het niet dat de DCV-voorwaartsen een reeks kansen onbenut liet. Tim van Diejie en Arthur Admiraal waren dicht bij een treffer, terwijl Patrick de Reuver de lat raakte. Het was daarom een tegenvaller dat het nauwelijks gevaarlijke Soccer Boys in de 79ste minuut langszij kwam. René Gerlach liet zijn directe tegenstander de bal met de borst aannemen. Diens voorzet werd door Cor van Egmond met een fraai hakballetje bekroond: 1-1.

DCV liet het er echter niet bij zitten. De rood-zwarten kromden de rug en leken in de 86ste minuut alsnog de winst te grijpen. Tim van Diejie zette goed door, gaf twee opponenten het nakijken en passeerde doelman Heintjes met een schuiver: 2-1. Diezelfde Van Diejie had even later nummer drie op zijn schoen, maar zijn inzet met het linkerbeen was te zacht. Soccer Boys hield moed en scoorde in de 88ste minuut de gelijkmaker na collectief falen van DCV's laatste linie. Vier spelers stonden ongedekt en Cor van Egmond was wederom alert: 2-2.