Frivool DCV maakt gehakt van rommelig ROHDA '76

Sport 16 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV was in Bodegraven oppermachtig tegen ROHDA '76. De Krimpenaren profiteerden van de open speelwijze van de thuisclub en schoten maar liefst zeven keer de bal tegen de touwen: 1-7.

Het leek wel een onderling wedstrijdje tussen de aanvallers Patrick de Reuver en Tim van Diejie, die beiden driemaal scoorden. Nummer zeven kwam op naam van Mariusz Smolarek. Reeds na twee minuten lag de bal in het net. Patrick de Reuver reageerde alert: 0-1. Door een fout in de rood-zwarte defensie stond het echter in de achtste minuut alweer gelijk: 1-1.

Daarna profiteerde DCV volop van de ruimte die ROHDA '76 gaf in de laatste linie. Met snelle aanvallers als Arthur Admiraal en Tim van Diejie was dat vragen om ellende. De bezoekers sloegen voor rust toe via Patrick de Reuver en Mariusz Smolarek: 1-3. De thuisclub had ook in de tweede helft z'n les niet geleerd, want de frivole Krimpenaren mochten de teller aanzetten. Pas bij 1-7 nam DCV gas terug.

"We hadden de score nog kunnen verdubbelen”, sprak trainer Raymond Kraaijbeek. "Met name Patrick de Reuver kreeg nog drie honderd procent kansen, maar hij miste steeds. Gek genoeg bleef ROHDA '76 de aanval zoeken. Het veldspel was niet eens zo slecht. Deze ploeg won eerder met deze speelwijze van Maense.” Kraaijbeek kon tevreden achterover leunen in de wetenschap dat het tweede elftal de periodetitel greep en dat de hoofdmacht de tweede plaats inneemt in de derde klasse B.