Spirit derde na knappe zege

Sport 29 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Spirit heeft de smaak te pakken. Evenals vorige week wonnen de mannen van trainer Kees van der Poel met 3-2. Rozenburg werd het slachtoffer van de Ouderkerkse dadendrang. Spirit is door deze knappe zege opgerukt naar de derde plaats.

Van der Poel koos opnieuw voor een aanvallend concept. Spirit begon voortvarend en kwam reeds in de zesde minuut op een 0-1 voorsprong door Mark van Dam. Nog geen 60 seconden later lag de bal echter achter keeper Bas Haasnoot: 1-1. Tien minuten later ontving Bob van Veen de bal van een Rozenburgse tegenstander. Hij tekende dankbaar 1-2 aan. Spirit zocht voortdurend de aanval. Mark van Dam soleerde door de verdediging van Rozenburg en bereikte Ryan Terlouw: 1-3. Het leek erop dat Spirit verder zou uitlopen, maar Rozenburg kwam vlak voor rust op 2-3. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Even dreigde de wedstrijd uit de hand te lopen toen Kevin van Vliet voor de zoveelste keer onreglementair werd gevloerd, maar de scheidsrechter wist de gemoederen tot bedaren te brengen.