Spirit nadert top na zege op CWO

Sport 42 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Spirit won voor de derde keer op rij. Zaterdagmiddag werd CWO met 3-1 verslagen, waardoor de Ouderkerkse formatie de top van 2D nadert.

Het succesvolle team van trainer Kees van de Poel kende een wijziging: Bjorn Zierts keerde terug als laatste man. Aanvaller Ruben de Vries moest op de bank plaatsnemen. Gesteund de zeer aanwezige Spirit-jeugd lieten de 'Kanaries' vanaf de eerste minuut zien dat zij de drie punten in Ouderkerk wilden houden. In de zesde minuut schoot Mark van Dam hard en zuiver op het doel van de tegenstander, maar de keeper van CWO voorkwam een treffer.

In de 26ste minuut was het wel raak. Na een prima aanval zette Mark van Dam de bal voor schoot Ryan Terlouw raak: 1-0. In de 34ste minuut kwam CWO op 1-1. Net buiten het strafschopgebied werd de bal om de muur van Spirit heen en onhoudbaar voor Bas Haasnoot binnen geschoten.

Na rust probeerde Spirit opnieuw druk te zetten op de defensie van de Vlaardingers, maar verder dan een schot van Mark van Dam kwam de ploeg niet. De strijd vond voornamelijk op het middenveld plaats. Het was Rene Groen die vanaf de strafschopstip Spirit naar een 2-1 voorsprong tilde na een handsbal van een CWO- verdediger. Met Julian Rook voor de moegestreden Mark van Dam en Ruben de Vries voor Maarten Tissink in de ploeg bleef Spirit de aanval zoeken. Ruben de Vries knalde de bal in de 90ste minuut triomfantelijk tegen de touwen: 3-1.