Frivool Spirit maakt het zichzelf moeilijk

Sport 25 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Het duel tussen Spirit en Neptunus-Schiebroek had geen vijf minuten langer moeten duren. De Ouderkerkse formatie verspeelde in de tweede helft bijna een riante 3-0 voorsprong. De Rotterdammers kwamen in de slotfase terug tot 3-2, maar de tijd ontbrak om de gelijkmaker aan te tekenen.

Het vermoeide Spirit begroette na het laatste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechter Annegem met gejuich de drie punten. Het verloop van de wedstrijd gaf de sterke en zwakke punten van Spirit exact aan. De formatie van trainer Kees van der Poel kan een fris, aanvallend spelletje op de mat leggen. Daar tegenover staan naïef verdedigen en gebrek aan controle. Anders gezegd; het frivole Spirit had de klus eerder moeten klaren door nummer vier langs Neptunus-doelman Dillan Heijen (ex-Lekkerkerk) te schieten.

Gewaagd

De basis voor de overwinning werd feitelijk tussen de 35ste en 40ste minuut gelegd. Toen produceerde Spirit twee wonderschone doelpunten. Daarvoor waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Neptunus stond reeds na 30 seconden voor doelman Bas Haasnoot, maar Spirit opende in de tweede minuut de score via Ruben de Vries. Hij rondde prima voorbereidend werk van Bob van der Veen en uitblinker Maarten Tissink af: 1-0. Zoals gezegd bleef het evenwicht daarna intact. Spirit sloeg vervolgens een bres door doelpunten van Maarten Tissink en Bob van der Veen. Daar gingen prachtige aanvallen via de flanken aan vooraf: 3-0.

Gaatje

Het leek er op dat Spirit tevreden was met deze productie. In de tweede helft werd de thuisclub teruggedrongen door Neptunus, dat over een fysiek sterke ploeg beschikte en via strak positiespel een gaatje in de defensie van 'De Kanaries' probeerde te vinden. Dat lukte pas in de 78ste minuut toen aanvoerder Bruce de bal over de muur achter Haasnoot boog: 3-1. Kort daarop raakte diezelfde speler de rechterpaal. In de slotfase nam de spanning toe door een treffer van Deekman: 3-2. Spirit verdedigde vervolgens dapper de krappe voorsprong en kwam met de schrik vrij.