Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Huurders Qua Wonen draaien zelf op voor reparatiekosten

  •   133 keer gelezen

REGIO • Huurders van QuaWonen draaien voortaan zelf op voor de kosten van reparaties aan hun woning. Ook voor het vervangen van keukens en badkamers zijn de regels flink aangescherpt. En wie aan de eisen van het politiekeurmerk Veilig Wonen wil voldoen, zal zelf de portemonnee moeten trekken.

Dat heeft QuaWonen-directeur Rob van den Broeke per brief meegedeeld aan duizenden huurders in de Krimpenerwaard.

De reeks bezuinigingsmaatregelen is getroffen om financieel in de pas te blijven lopen. Door de invoering van de verhuurdersheffing en het meebetalen aan het noodlijdende Vestia is QuaWonen jaarlijks bijna 8 miljoen euro kwijt.

Gat

“Dat is evenveel als twee maanden huurinkomsten”, stelt Van den Broeke. “En evenveel als ons volledige budget voor onderhoud. De heffingen slaan een behoorlijk gat in onze begroting. Daarom hebben we de afgelopen periode alle inkomsten en uitgaven scherp tegen het licht gehouden. Om ook in de toekomst financieel gezond te kunnen blijven, moeten we forse veranderingen doorvoeren.”

QuaWonen ontziet ook de eigen organisatie niet. “We werken naar een efficiënte bedrijfsvoering. Dat betekent dat er straks aanzienlijk minder medewerkers nodig zijn”, aldus Van den Broeke.

QuaWonen probeert de huren betaalbaar te houden. “Veel corporaties kiezen ervoor om de huren flink te verhogen. Wij bezuinigen op andere zaken om dat te voorkomen. Het overgrote deel van onze woningen hoort tot de sociale huursector. Dat willen we zo houden.”

De wooncorporatie voegt de lokale kantoren samen in één gebouw. De vestigingen in Schoonhoven, Lekkerkerk en Krimpen aan den IJssel worden opgeheven. Het personeel verhuist naar het hoofdkantoor in ­Bergambacht. Per 1 juli 2014 moet deze operatie zijn voltooid.

Pieter van der Laan

Elke donderdag het Krimpenerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }