Gave demonstratie DCV

Sport 28 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV kan met een goed gevoel overwinteren. De koploper in de derde klasse B speelde CVC Reeuwijk volledig van de mat en won met 4-0. Met iets meer zorgvuldigheid hadden de Krimpenaren hun futloze tegenstander met dubbele cijfers kunnen opknopen, maar die vernedering bleef de opponent bespaard.

Trainer Raymond Kraaijbeek kon best leven met de uitslag en weet dat hij op 21 januari aan de tweede seizoenshelft begint met vier punten voorsprong op nummer twee Maense. Wat hem waarschijnlijk meer deugd doet, is de balans in het team. DCV staat momenteel als een huis en kent nauwelijks zwakke punten. Met een brede selectie zou dat aan het eind van het seizoen een prijs moeten opleveren, maar in de voetballerij kan je niet te ver vooruit lopen.

Een dip kan de opmars zomaar verstoren. Zoals DCV zaterdag opereerde, lijkt er echter geen vuiltje aan de lucht. De rood-zwarten beschikken over een solide defensie met een uitstekende doelman (Bobby Janssen) en een geroutineerde centrumverdediger (Robert Trovato). Daarnaast zorgt een zwoegend middenveld voor de aanvoer aan een vlot scorende voorhoede, waarin Tim van Diejie en Patrick de Reuver een onderlinge strijd leveren wie er dit seizoen de meeste inschopt.

Prijsschieten

Tegen CVC Reeuwijk was het prijsschieten. De tegenstander was nog nauwelijks bekomen van een feestavond en gaf zoveel ruimte weg dat het een wonder was dat DCV bij rust slechts een 2-0 voorsprong had. De beide doelpunten werden eerlijk verdeeld door Van Diejie en De Reuver.

Daar had Mariusz Smolarek met gemak drie goals aan kunnen toevoegen, maar de zwoegende aanvaller liet diverse mogelijkheden liggen. Dat repareerde hij in de tweede helft door in de 46ste minuut op fraaie wijze een pass van uitblinker Van Diejie met het hoofd af te ronden: 3-0.

Toen Patrick de Reuver in de 56ste minuut nummer vier aantekende na prima voorbereidend werk van Jasper Bravenboer en Alex van Veen was het gedaan met de pret. DCV vond het na een gave demonstratie van een uur welletjes en leunde achterover. CVC Reeuwijk kreeg nog enkele kansen om de eer te redden, maar de aanvallers vonden doelman Janssen op hun weg of waren te onzuiver in de afwerking. Arthur Admiraal ontbrak bij DCV wegens een rugblessure.