Spirit redt punt in slotminuut

Sport 46 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Tussen alle feestelijkheden door moest de hoofdmacht van Spirit zaterdagmiddag op bezoek bij Lombardijen. In een hard duel met veel kaarten en een inconsequente arbiter deelden de 'Kanaries' de punten met de Rotterdammers. Invaller Stefan Bitter schoot in de negentigste minuut raak: 1-1.

Het was het eerste gelijkspel voor Spirit in deze competitie. Vanaf het begin werd duidelijk dat Spirit een lastige middag zou krijgen. Op het maanlandschap van Lombardijen viel het niet mee om vloeiend technisch verzorgd voetbal te spelen, iets waar Spirit goed in is. Bovendien deed de tegenstander er alles aan om de punten in Rotterdam te houden, waarbij veelvuldig op 'het randje' werd gespeeld.

Na een half uur kwam Lombardijen op 1-0. Spirit deed er daarna alles aan om op gelijke hoogte te komen maar de tegenstander schuwde geen enkele overtreding om het spel te verstoren. Voordat het rustsignaal klonk, had de scheidsrechter vier gele kaarten uitgedeeld en een speler van Lombardijen van het veld gestuurd.

In de tweede helft kwam Spirit met een gewijzigd team het veld op. Rene Groen en Ryan Terlouw waren in de kleedkamer achter gebleven. Stefan Bitter en Julian Rook namen hun plaatsen in. Spirit koos nadrukkelijker voor de aanval, maar liep zich stuk op de stug verdedigende Rotterdammers. Uiteindelijk was het in de negentigste minuut dan toch raak voor Spirit. Met een afstandsschot werd Stefan Bitter de held van de middag: 1-1.