Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

CDA: 'Krimpen hoort bij Krimpenerwaard'

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het CDA in Krimpen pleit een bestuurlijke samenwerking met de andere gemeenten in de Krimpenerwaard. Al is het maar om te voorkomen dat de gemeente wordt gedwongen om met Capelle samen te gaan. “Krimpen ís geen buitenwijk van Capelle.”


Het standpunt is opgenomen in het verkiezingsprogramma Bewust in Krimpen dat vrijdag is gepresenteerd. Volgens het CDA heeft Krimpen de boot gemist door zich voortdurend te verzetten tegen de vorming van een K6. Een zelfstandig Krimpen is geen optie. “Op het gebied van zorg, mobiliteit en recreatie staat ons nog veel te wachten en staat er nog meer op het spel. Samenwerking is noodzakelijk, in de richting van Rotterdam én de Krimpenerwaard.”

Wortels

Dat betekent volgens de christen-democraten niet dat Krimpen z’n invloed moet afstaan aan Capelle of Rotterdam. “Krimpen hoort in de Krimpenerwaard, daar liggen onze wortels en onze toekomst.” De unieke positie van Krimpen - tussen het polderlandschap van de Krimpenerwaard en het economische hart van Rotterdam - moet gewaarborgd blijven. “Dat is in onze ogen niet mogelijk als Krimpen onderdeel wordt van een ‘Groot-Capelle’.”

Kangoeroewoningen

In het verkiezingsprogramma, dat bestaat uit zeven principes, pleit het CDA onder meer voor het opzetten van een jeugdraad. Dit om jongeren een stem te geven. Ook mogen er wat het CDA betreft meer ‘kangoeroewoningen’ komen in Krimpen. Dit zijn woningen  waar ouderen zelfstandig bij hun kinderen wonen, of andersom. Hierdoor kan op korte afstand mantelzorg worden verleend aan familieleden die dit nodig hebben.

Wisselstrook

Om de bereikbaarheid van het dorp te verbeteren, heeft het CDA maar liefst veertien punten opgenomen in het verkiezingsprogramma. Zo wil de partij de rotonde doortrekken tot bij tuincentrum Carpe Diem, om de kruising Nieuwe Tiendweg-N210 te ontlasten.

Lokale voorzieningen mogen worden verzelfstandigd. Die kosten de gemeente nu elk jaar miljoenen. Verzelfstandiging kan volgens het CDA leiden tot meer creativiteit, werkgelegenheid en sociale betrokkenheid bij de voorzieningen. Het hele verkiezingsprogramma is na te lezen op de website van het CDA Krimpen.

www.cda.nl/zuid-holland/krimpen-aan-den-ijssel.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten