WHV dames 4 promoveert naar tweede klasse

Sport 44 keer gelezen

ASPEREN • Het vierde damesteam van volleybalvereniging WHV is zaterdag 3 mei gepromoveerd naar de tweede klasse. De dames wonnen beide promotiewedstrijden.

Dit jaar begon WHV dames 4 als een nieuw team met officieel vijf speelsters: Kylie Hoekstra, Eline Verhoeven, Natalie Smith, Tamara den Otter en Alysha van Vuren. Zij kregen snel hulp van Lisa Kleijer (jeugdspeelster), Bernadet Arendsen (oud-dames 1 speelster) en Monique van Kempen.

Nadat ze een aantal maanden goed hun best hadden gedaan tijdens trainingen en wedstrijden, eindigden zij enkele weken geleden als tweede in de competitie. Zaterdag 3 mei speelden dames 4 twee wedstrijden om promotie. Slechts één van de drie teams zou promoveren, dus het was zaak beide wedstrijden te winnen.

Hou Stand

De eerste wedstrijd was tegen Hou Stand uit Rotterdam. Er werd gespeeld volgens het 'best of three’ principe, dus het ging om twee gewonnen sets. De eerste set keek WHV al snel tegen een achterstand aan van 7-1. De zenuwen speelden de dames parten. Dankzij een goede serviceserie van Kylie Hoekstra kwamen de dames terug tot een stand van 7-7 en namen vervolgens een riante voorsprong.

Tegen het einde van de set kwam Hou Stand nog gevaarlijk dichtbij, maar zij hadden uiteindelijk geen antwoord op de sterke service van Natalie Smith. De eerste set ging naar WHV. In de tweede set stond WHV lange tijd voor, maar uiteindelijk wist Hou Stand goed terug te komen. Hoofdzakelijk vanwege een sterke middenaanval waar WHV geen antwoord op had.

Time-outs van coaches Willem en Sander Arp brachten de concentratie bij de dames weliswaar terug, maar de set ging naar Hou Stand. De laatste, allesbeslissende set werd er tot 15 punten gespeeld. WHV speelde vastberaden en met veel lef. Middenaanvalster Bernadet Arendsen scoorde diverse keren met haar geplaatste aanvallen en blokkeerde de eerder zo goed spelende middenaanvalster van Hou Stand geregeld af. De derde set, en daarmee de wedstrijd, ging naar WHV.

King Software Capelle

Aansluitend speelde WHV de tweede wedstrijd tegen King Software Capelle uit Capelle a/d IJssel. Spelverdeelster uit de jeugd, Lisa Kleijer, werd ingezet en speelde verdienstelijk haar aanvallers aan. Het ervaren team uit Capelle wist WHV goed onder druk te zetten, maar WHV zette de euforie en vastberadenheid uit de eerste wedstrijd voort. De wedstrijd ging met 2-0 naar WHV.