KOAG speelt zichzelf in veiligheid

Sport 113 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL  • Het korfbalteam van KOAG speelde zich in de veldcompetitie in veiligheid. In De Lier won de formatie van trainer/coach Erik Rook met 13-15.

In een wedstrijd waarin de weersomstandigheden vlot korfbal niet mogelijk maakte, trokken de Krimpenaren aan het langste eind. Door deze zege staat KOAG nu in de middenmoot van de eerstre klasse F. Er volgen nog twee speeldagen. KOAG speelde in de eerste helft goed, maar gaf verdedigend te veel kansen weg. Matthijs Veenema vond in deze fase van de wedstrijd meerdere malen de korf. Valto scoorde haar doelpunten voornamelijk uit strafworpen en vrije ballen. De gehele eerste helft ging het gelijk op en de ploegen gingen de rust in met 10-10.

Sterk verdedigen

In de tweede helft had KOAG het aanvallend lastiger en scoorde slechts vijf doelpunten. De ploeg van Eric Rook weerde zich echter heel sterk. Valto wist slechts driemaal de korf te vinden door uitstekend verdedigingswerk van het vak van Frank Zwagers. KOAG sloeg vanaf het begin van de tweede helft een gaatje en gaf de voorsprong niet meer weg. Een goede overwinning voor de korfballers van KOAG, die komende zaterdag aan de Driekamp hun laatste thuiswedstrijd spelen tegen Swift. Op 24 mei volgt dan het laatste duel van dit seizoen: een uitwedstrijd tegen Maassluis.