Prima start van DCV in de nacompetitie

Sport 50 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV had een prima start in de eerste ronde van de nacompetitie. De Krimpenaren wonnen in Den Haag met 1-2 van DUNO na een 1-0 achterstand bij rust.

DUNO begon beter aan de wedstrijd en dat leidde in de 8ste minuut tot de eerste grote kans voor de thuisclub. Lesley Dijksman kon ongehinderd uithalen, maar zijn schot werd door de lat gekeerd. Vooral spits Jordan Rolvink was een lastpost en de vleugels werden goed benut. Linkerspits Elysio van de Graaf kon dan ook vrij oprukken, maar zijn schot werd door keeper Bobby Janssen tot corner verwerkt.

Onderuit

Twee minuten later kwam DUNO toch op een verdiende voorsprong. Nick Heikoop werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Guido van Oijen en de terecht toegekende strafschop werd door Jordan Rolvink verzilverd: 1-0. Toch werd dit een keerpunt in de wedstrijd, want DCV trok daarna het spel naar zich toe. Uit een corner kopte Nick Cornelisse naast en Mariusz Smolarek zag een schot gestopt worden door keeper Mauro Bos. De mooiste kans kwam er in de 37ste minuut, toen Smolarek de bal over de keeper lepelde, maar de bal ging net naast het doel.

Verdiend

Na rust nam DCV het initiatief in handen. DUNO kwam nauwelijks meer over de middenlijn. Patrick de Reuver mocht in de 48ste minuut alleen op het doel afgaan, maar hij faalde hopeloos. Het duurde tot de 68ste minuut, voordat DCV verdiend op gelijke hoogte kwam. Arthur Admiraal spurtte op links langs zijn tegenstander en haalde met een pegel vernietigend uit: 1-1.

Nauwelijks drie minuten later stond de 1-2 op het scorebord. Net buiten het eigen strafschopgebied schoot Guido van Oijen de bal in een duel hard naar voren. De bal ging over de hele verdediging van DUNO heen en Alex van Veen was er als de kippen bij om die bal op te pikken. Op volle snelheid omspeelde hij keeper Mauro Bos en schoof de bal in het lege doel.