Afbeelding

DCV in finale nacompetitie

Sport 64 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Hoewel het voetbal nog te wensen overliet, toonde DCV teamgeest tegen DUNO. Het gevolg was een 3-1 overwinning waardoor de Krimpenaren kansen op promotie naar de tweede klasse behouden. De ploeg van trainer Raymond Kraaijbeek treedt komende zaterdag op eigen veld aan tegen de winnaar van Berkel-SEV. Een week later (6 juni) volgt de returnwedstrijd.

Kraaijbeek was uiteraard zeer te spreken over het resultaat van de collectieve arbeid van zijn mannen. "Het was nog niet van het niveau dat we eerder in de competitie hebben laten zien, maar het zag er beter uit dan de laatste weken. We moeten nu op wilskracht en werklust de volgende klip omzeilen. Daarbij geef ik de voorkeur aan SEV, want Berkel ligt ons niet. Dat is een stugge ploeg, die als een sluipmoordenaar kan toeslaan. Onze resultaten tegen Berkel laten al enkele seizoenen te wensen over, maar ik vrees niemand.”

Beducht

DCV had het eerste duel met DUNO in Den Haag met 1-2 gewonnen, maar was beducht voor de opportunistische speelwijze van de tegenstander. Met lange halen trachtten de bezoekers hun boomlange spits Jordan Rolvink te bereiken, die koppend medespelers in stelling moest brengen. Door geconcentreerd verdedigen had DCV daar voortdurend een passend antwoord op. Het vroegtijdig uitvallen van centrumverdediger René Gerlach met een liesblessure bracht daar geen verandering in. Middenvelder Guido van Oijen nam zijn plaats in en kweet zich van zijn taak. Hij gaf zijn directe tegenstander geen enkele mogelijkheid om door te stoten.

Het nerveuze duel kreeg in de 28ste minuut een directe wending toen DCV-spits Patrick de Reuver in het strafgebied van DUNO werd getorpedeerd. Tim van Diejie zette de thuisclub vanaf 11 elf meter op 1-0. DUNO kwam slechts een keer gevaarlijk in de buurt van DCV-doelman Bobby Janssen, die de inzet van Nick Heikoop prima keerde.

Stevig beleg

In de tweede helft restte DUNO niets anders dan volop de aanval te kiezen om tweemaal te scoren. Dat leidde tot een stevig beleg zonder kansen. DCV moest echter in de 74ste minuut capituleren toen invaller Thomas Meija zich liet wegdrukken door Richard Schaaphok: 1-1. De schrik sloeg DCV om het hart, maar de ploeg liet zich niet in de luren leggen. Een counter via Alex van Veen en Mariusz Smolarek leidde tot de bevrijdende 2-1. Tim van Diejie maakte vervolgens met een fraaie actie aan alle onzekerheid een einde. Hij passeerde een Haagse verdediger en de vijandelijke doelman. Zijn schot smoorde even, maar Arthur Admiraal was ter plekke om de bal in het lege doel te schuiven: 3-1. DCV 's eerste klus was daarmee geklaard.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden