Afbeelding

Minister Asscher bezoekt Molukse wijk

Algemeen 189 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Samen met Tweede Kamerlid Grace Tanamal (PvdA) bracht minister Lodewijk Asscher van Sociale zaken en Werkgelegenheid maandagmiddag een bezoek aan de Molukse wijk in Krimpen aan den IJssel. 

Asscher werd ontvangen in het gebouw van stichting UMAM aan de Meerkoetstraat waar hij sprak met vertegenwoordigers van de Molukse gemeenschap. Daarna ging hij kort ‘op visite’ bij Molukse ouderen in het tegenover gelegen zorgcentrum Het Facet en liep hij een rondje door de wijk. De route ging langs de Molukse kerk die er mistroostig bij staat en niet meer in gebruik is. In 2008 lagen er nog plannen klaar om op de locatie een nieuwe kerk te bouwen en de buurt een flinke oppepper te geven. Buurtbewoners kwamen echter in verzet. Ze zagen niets in het plan om appartementen te realiseren boven de kerk. 

Woningen

Tijdens zijn wandeling nam Asscher ook nog een kijkje in één van de huizen. Dit om met eigen ogen te zien in welke staat de jaren zestig woningen verkeren. De Molukkers hebben klachten over de staat van hun huizen die onderdeel uitmaakt van de Vogelbuurt. De woningbouwvereniging QuaWonen heeft de hele wijk gerenoveerd, behalve de woningen van de Molukse wijk. Die hebben last van ernstig achterstallig onderhoud.  

Zeth Mustamu van de Werkgroep Verontruste Wijkbewoners laat weten dat het bezoek van Asscher niet alleen is bedoeld om de problemen in de Molukse wijk van Krimpen onder de aandacht te brengen. “In heel veel Molukse wijken staan er huizen die kampen met achterstallig onderhoud. Woningbouwcorporaties doen daar niets aan. Daarom is het nodig om dit probleem op de kaart te zetten.”

Ook andere problemen verdienen volgens Mustamu de aandacht. “Je moet dan denken aan zaken als ouderenzorg, werkgelegenheid en integratie. De overheid heeft echter nog nauwelijks oog voor de Molukse gemeenschap. Dat moet echt veranderen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden