Promotie lonkt voor DCV

Sport 52 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Door een 4-2 overwinning op SEV stijgen de promotiekansen van DCV met stip. De Krimpenaren gaan zaterdag in het returnduel in Den Haag proberen de marge van twee doelpunten intact te houden.

Met doelgerichte spitsen als Patrick de Reuver en Tim van Diejie krijgt de formatie van trainer Raymond Kraaijbeek zeker countermogelijkheden. De 4-2 overwinning was overigens een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen, maar met dezelfde beleving moet volgende week het karwei geklaard kunnen worden.

Rebound

SEV sloeg meteen toe. Binnen twee minuten stonden de bezoekers op voorsprong. Een hard schot van André van Lochem werd gekeerd door keeper Bobby Janssen, maar de rebound werd benut door Michel Bruce: 0-1. DCV leek nauwelijks aangeslagen door de vroege tegentreffer en nam het initiatief in de wedstrijd in handen. De gelijkmaker kwam van Guido van Oijen, die de bal uit een corner van Tim van Diejie binnen kopte. Illustratief in de eerste helft was de cornerverhouding, die 9-0 was in het voordeel van DCV. Desondanks brak de rust met een 1-1 stand aan.

Vijf dolle minuten

Na de pauze duurde het tot de 68ste minuut, voordat DCV weer succes had. Er braken vijf dolle minuten aan, waarin DCV driemaal scoorde. Opnieuw werd een corner van Tim van Diejie ingekopt door Guido van Oijen, wat 2-1 betekende. Vier minuten later toverde DCV een schitterende aanval op de mat, waarbij Tim van Diejie de bal panklaar voor de voeten van Mariusz Smolarek schoof, die onberispelijk afrondde: 3-1. De aftrap van SEV werd opgepikt door DCV, de bal kwam bij Tim van Diejie, die de keeper kansloos liet met een schuiver: 4-1.

Slordiger

SEV was rijp voor de sloop, maar DCV verzuimde daarvan gebruik te maken. Mede doordat het pressievoetbal nogal wat kracht had gekost, werden de passes onzuiverder en slordiger. Toen iedereen zich verzoende met de 4-1 overwinning en daarmee een geweldige uitgangspositie voor de return, wist in blessuretijd SEV toch nog te scoren. Een voorzet van rechts werd verkeerd beoordeeld door de overigens uitstekend spelende Jasper Bravenboer en Jan Henk Willemse zette van dichtbij de 4-2 eindstand op het scorebord. DCV-trainer Raymond Kraaijbeek is er echter van overtuigd dat DCV de stap naar de tweede klasse komende zaterdag zal voltooien.