Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

'Binnen zeven minuten sta je aan de overkant'

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De proef met de watertaxi die vaart tussen de Krimpense Stormpolder en Oud-IJsselmonde in Rotterdam blijkt een succes. Dagelijks maken zo'n 90 werknemers van IHC Merwede en Hollandia gebruik van het openbaar vervoermiddel.


 

En daar is coördinator zakelijk vervoer Daan van der Have van Watertaxi Rotterdam erg tevreden over. "De potentie is groot, dat blijkt wel. En we horen ook veel positieve reacties van onze reizigers. Die zijn tevreden. Het scheelt mensen natuurlijk een hoop reistijd. Ze kunnen 's morgens later weg en zijn 's middags eerder thuis."

De Nieuwe Maas oversteken met de watertaxi levert al gauw een tijdwinst op van een half uur, rekent Van der Have voor. "Je vermijdt de bruggen (Algerabrug en Van Brienenoordbrug, red.) en reist onder de file door. Binnen zeven minuten sta je aan de overkant."

Afvaartfrequentie

Lang hoeven passagiers ook niet te wachten op een watertaxi. Van der Have: "De afvaartfrequentie is hoog. 's Morgens zetten we drie watertaxi's in die elk tien tot twaalf passagiers kunnen vervoeren. Als er een watertaxi weg vaart, zie je de volgende al weer aankomen. In de spits is iedereen binnen een half uur overgezet." 

De proef, die in september vorig jaar van start ging, is bedoeld voor werknemers van IHC Merwede en Hollandia. Die twee bedrijven financieren het vervoer, met ondersteuning van De Verkeersonderneming.

Kantoorpersoneel

In september gaat er een nieuwe proefperiode van start. De dienstregeling wordt dan meteen uitgebreid. "We richten ons nu op werknemers die vroeg beginnen met hun werk", zegt Van der Have. "Om ook kantoorpersoneel de kans te bieden om van de watertaxi gebruik te maken, varen we vanaf september in de spits tussen 07.00 en 09.00 uur en 's middags tussen 16.00 en 18.00 uur. Elke zes minuten kunnen werknemers opstappen."

Bedrijven uit de Stormpolder die zich willen aansluiten bij dit initiatief, kunnen contact opnemen met Watertaxi Rotterdam: 010-4030303.

www.watertaxirotterdam.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten