Schoonhoven rammelt; Haastrecht vermorzelt Cabauw

Sport 101 keer gelezen

REGIO • Twee weken voor het begin van de competitie speelde derdeklasser Schoonhoven een bar slechte wedstrijd tegen WDS uit Driebruggen. Met een 1-3 nederlaag kwamen de mannen van trainer Wim Eilander nog goed weg, want de bezoekers lieten diverse scoringskansen onbenut.

“Iedereen speelde onder zijn niveau. Het was dramatisch”, vond Eilander. “Gelukkig komt deze zeperd vlak voor de competitie. Dit was een signaal om met een andere instelling te gaan voetballen.”

Bij Schoonhoven ontbrak dirigent Jan-Willem Schep, die in de voorgaande oefenduels de lijnen uitzette. Ook Wim Overbeek was niet inzetbaar. Kelvin Potuyt, net teruggekeerd van vakantie, speelde een helft mee als ausputzer. Marc Kruiper viel geblesseerd uit met een dikke enkel, nadat hij door zijn eigen doelman Remi van Cappellen was getorpedeerd.

Het enige Schoonhovense doelpunt kwam op naam van Schoonhovenaar Rogier Peltenburg, die de bal in de 80ste minuut bij de stand 0-3 in de bovenhoek kopte na een prima voorzet van Mart Zwijnenburg.

DCV

Ook DCV had te maken met een sportieve dip. De kersverse tweedeklasser uit Krimpen aan den IJssel verloor op eigen veld met 1-3 van Zestienhoven.

Maasstad Tediro maakte een einde de goede reeks van vierdeklasser Dilettant. Aan de Tiendweg werd het enigszins geflatteerd 0-4 voor de Rotterdammers. Bij Dilettant stond Robin Mulder onder de lat, omdat Daan Heuvelman verhinderd was.

Tweedeklasser Spirit deed het aanmerkelijk beter en won in Ouderkerk na een 2-0 voorsprong bij rust met 4-3 van Westlandia door treffers van Bob van der Veen (2x), Marc van der Zee en Stefan Bitter. In de laatste vijf minuten scoorden de bezoekers twee keer en werd een riante 4-1 tussenstand teruggebracht tot 4-3.

Haastrecht

Zondagderdeklasser Haastrecht won zondag vrij eenvoudig met 8-0 van Cabauw, dat een niveau lager acteert.

Tim Mijderwijk en Mark Nap bepaalden voor de veel betere thuisclub de ruststand op 2-0. De gasten kregen slechts enkele kansen.

Haastrecht, dat na de theepauze aantrad met vier wissels, scoorde er in de tweede helft lustig op los. Robert Dongelmans kreeg vier keer kort achter elkaar de bal op een presenteerblaadje aangeboden van Stefan Bakker. Dongelmans benutte elke kans; Bakker maakte de acht vol.