Beker: Spirit, Schoonhoven en Lekkerkerk door

Sport 62 keer gelezen

REGIO • Schoonhoven, Spirit en Lekkerkerk werden door krappe overwinningen eerste in hun poule en gaan door naar de volgende bekerronde.

Spirit-Be Fair 1-0

In een gelijkopgaand duel was tweedeklasser Spirit iets gelukkiger in de afwerking dan Be Fair. Het doelpunt in de 79ste minuut van Pieterjan Geneugelijk betekende tegelijkertijd poulewinst in de bekercompetitie: 1-0.

Spirit kijkt reikhalzend uit naar de derby met de Krimpenaren op zaterdag 6 september. Trainer Cees van der Poel hield de geblesseerde spelers Marc van der Zee en Bob van der Veen aan de kant en liet Mark van Dam en Kevin van Vliet pas in de tweede helft invallen. Ryan Terlouw haakte met rugklachten af. Ook Julian van Lith, die z'n diploma voor snowboardleraar wil bemachtigen, ontbrak.

Daardoor kregen Pieterjan Geneugelijk, Jiri Kok en Mark Geneugelijk de kans om zich te bewijzen. Zij speelden niet onverdienstelijk en vormen een welkome aanvulling van de geel-witte selectie. “In een heel seizoen gebruik je ongeveer 18 spelers. Daarom krijgt iedereen zoveel mogelijk speeltijd”, aldus trainer Van der Poel.

Door de vele absenties was Julian Rook op papier de enige aanvaller. Hij was wederom gevaarlijk, maar kwam niet tot scoren.

DCV-Soccer Boys 2-1

DCV had moeite om Soccer Boys te verslaan. In de 60ste minuut kopte Nick Cornelisse de bal na een corner van Arthur Admiraal in het Bleiswijkse doel. Soccer Boys kwam in de 88ste minuut langszij, maar Jeffrey Schoevers (ex-Zwervers) schonk de Krimpenaren in blessuretijd de winst.

SPV '81-Schoonhoven 1-2

Schoonhoven had met dubbele cijfers kunnen winnen als de blauw-witten de vele kansen hadden verzilverd. Nu moest de formatie van trainer Wim Eilander nog hard werken om een 1-2 zege te behalen. Rogier Peltenburg nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Lekkerkerk-Excelsior 2-1

Lekkerkerk werd door deze krappe zege poulewinnaar. De mannen van trainer Fred van Zon wisten knap een snelle achterstand weg te werken. Doelpuntenmakers waren Wessel de Bruin en Roy den Besten.

SVS-Dilettant 5-1

Dilettant opende in Capelle aan den IJssel weliswaar de score, maar moest daarna toezien hoe SVS nog voor de pauze de kwetsbare driemansverdediging sloopte. In de tweede helft werd de score uitgebreid tot 5-1.

Spijkenisse-Benschop 4-0

Benschop beet voor rust goed van zich af tegen hoofdklasser Spijkenisse. Vlak voor rust viel de openingsgoal. Na de 2-0 in de tweede helft gaf Benschop zich gewonnen, maar liet zich niet overlopen.

FC Perkouw-Bergambacht 2-1

Alleen in de begin- en eindfase kon Bergambacht gevaarlijk worden. Verder was de gastheer uit Berkenwoude, die verzuimde de score op te voeren, oppermachtig. Scoreverloop: Roy Stekelenburg 1-0, Ruben de Vries 2-0, Jelle Hordijk 2-1

Lopik-VCS 8-1

In de afscheidswedstrijd van verdediger Edwin Hoogendoorn scoorden Joris Moen voor rust en Davey Boon na de theepauze een onvervalste hattrick. Jordy van de Berg en Tony Haars maakten de ‘acht’ vol. Pas na de 4-0 ruststand konden de gasten uit Utrecht iets terugdoen.