VIKO geeft veilige voorsprong uit handen

Sport 47 keer gelezen

VIANEN • In de thuiswedstrijd tegen Midlandia lukte het de korfballers van VIKO om een snelle 1-4 achterstand nog voor de rust om te zetten in een 7-6 voorsprong. Vervolgens stoomde VIKO door naar een 10-6 voorsprong. Maar, de Vianers hielpen Midlandia terug in de wedstrijd waardoor de korfballers uit Bunnik met een 11-14 zege naar huis gingen.

De Viaanse korfballers begonnen opnieuw niet scherp genoeg aan de wedstrijd waardoor Midlandia als snel op een 0-3 voorsprong kwam en de stand na een kwartier korfbal zelfs naar op 1-5 bracht. Deze achterstand was voor VIKO het sein om uit een ander vaatje te gaan tappen. VIKO ging feller en met meer overtuiging spelen waardoor steeds meer persoonlijke duels werden gewonnen.

Daarnaast lukte het beter om, via het afstandsschot, de korf  te vinden. Deze Viaanse opleving zorgde ervoor dat de 1-5 achterstand in een kwartier tijd werd omgebogen in een 7-5 voorsprong. Net voor het rustsignaal was het Midlandia dat de ruststand bepaalde op 7-6.

Comfortabele voorsprong

Direct na de rust leek VIKO de wedstrijd in korte tijd te gaan beslissen, via treffers van Robin van Dijk, Annelies Visser en Vincent Boer stond er binnen 5 minuten een comfortabele 10-6 stand op het scorebord. Met deze voorsprong maakte VIKO duidelijk de verkeerde keuzes. In de verdediging werd te veel ruimte weggegeven en aanvallend werd er onnodig gehaast gespeeld waardoor veel onnodig balverlies werd geleden.

Hierdoor lukte het Midlandia om binnen zes minuten de stand weer gelijk te trekken: 10-10 en vervolgens “door te drukken”  naar een 10-12 voorsprong. Rules Buitelaar maakte er nog wel 11-12 van, maar in de slotfase kon VIKO geen vuist meer maken waardoor Midlandia met een 11-14 overwinning naar huis ging.

Zaterdag speelt VIKO in IJsselstein tegen Fortissimo. Daarna gaan de korfballers zich voorbereiden op de zaalcompetitie.