Slordig DCV valt terug naar middenmoot

Sport 40 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV had zich een vrolijker jubileumviering voorgesteld. De rood-zwarten gingen op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Drechtstreek en dat was een domper op de feestvreugde bij de 95-jarige tweedeklasser.

Grote defensieve fouten vormden de inleiding tot de nederlaag. Trainer Raymond Kraaijbeek wordt er onderhand moedeloos van. “Het was niet de eerste keer dat we opeens achter stonden. Dit gebeurt al weken. We staan gewoon te slapen. Ik heb geen idee hoe ik dit symptoom moet bestrijden, want vooraf wordt er steeds voor gewaarschuwd.”

Doorzien

In plaats van een snelle voorsprong keek DCV na zestien minuten tegen een treurig stemmende 0-2 achterstand aan. Met name Nick Peeters kon zich dat aanrekenen. Hij liet de bal eerst door de benen glippen en speelde vervolgens te zacht terug op Jasper Bravenboer. Dat werd doorzien door Drechtstreek-aanvaller Chris Koremans, die daarna vrij baan had en DCV-doelman Bobby Janssen kansloos liet.

De blunder van de centrale verdediger bleek een breekpunt. Nauwelijks hersteld van deze dreun moest de thuisclub zes minuten later een tweede treffer toestaan. Ditmaal zorgde Koremans met een kopbal voor een vrije doorloop voor teamgenoot Peter van de Merwe, die eenvoudig 0-2 binnenschoot.

Tegenvaller

Een lelijke tegenvaller voor DCV, dat voldoende arbeid verrichtte en enkele kansen creëerde, maar steeds op een vijandelijk been of Drechtstreek-doelman Schutte stuitte. Voor Kraaybeek was het stroeve verloop van de wedstrijd aanleiding om René Gerlach en Guido van Oijen in te brengen ten faveure van de falende Nick Peeters en de onzichtbare Jeffrey Schroevers.

Met de verse krachten in de gelederen ontketende DCV een offensief, maar het was zelden bij machte om in het drukke strafschopgebied een actie doeltreffend af te ronden. Drechtstreek stond steeds goed opgesteld en rekende in de lucht op de lange Ton Groffen of de grijpgrage handen van doelman Siggy Schutte. Guido van Oijen kopte de bal via de vingertoppen van de Papendrechtse doelman over en Tim van Diejie mikte op de paal. De thuisclub kreeg de bal echter niet tussen de palen.

Zelfzuchtig

Intussen kreeg Drechtstreek mogelijkheden om de verlossende derde treffer te produceren, maar de tweeling Koremans was te zelfzuchtig. De strijd werd intussen iets feller, hoewel beide teams niet over de schreef gingen. Scheidsrechter Korbee, die prima leidde, gaf gele kaarten aan Nick Cornelisse, Guido van Oijen en René Gerlach van DCV en Rick Sieses van Drechtstreek.

In blessuretijd zorgde Patrick de Reuver voor 1-2, maar de tijd was tekort om er nog een gelijkspel uit te peuren. DCV valt terug naar de middenmoot, terwijl Drechtstreek aansluiting kreeg bij de subtop.