DCV kijkt na overtuigende zege op Zuidland omhoog

Sport 118 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Door een overtuigende 2-0 zege op Zuidland bevindt DCV zich opeens weer in de kopgroep van de 2e klasse D. Op enige afstand van koploper Papendrecht neemt Zuidland nu de tweede plaats in, gevolgd door vier clubs die de derde plaats delen: Neptunus-Schiebroek, Lombardijen, Oude Maas en DCV.

“En dat was precies de bedoeling”, stelde DCV-trainer Raymond Kraaijbeek na afloop tevreden vast. “We zijn in eerste instantie bezig om ons te handhaven in de tweede klasse, maar als dat gepaard gaat met een hoge notering hoor je mij niet klagen. De onderlinge verschillen zijn niet zo groot. Daarom moet je telkens punten pakken. Vandaag deden we dat zelfs door achterin de nul te houden. Dat is voor ons een unicum in deze doelpuntrijke competitie.”

Opjagen

DCV was vastbesloten om tegen subtopper Zuidland een goede prestatie op de mat te leggen. De rood-zwarten joegen hun tegenstander op en gaven weinig ruimte weg. Op een wat rommelige beginfase na kwam DCV nauwelijks in de problemen. Strakke mandekking en vroegtijdig ingrijpen waren voldoende om de meest scorende voorhoede van 2D aan banden te leggen.

Aan de overzijde had Zuidland meer moeite om de aanvallers van DCV te beteugelen. Na enkele speldenprikken sloeg de thuisclub tussen de 26ste en 28ste minuut twee keer genadeloos toe. Eerst legde de sterk spelende middenvelder Patrick Groen de bal precies op het hoofd van Alex van Veen (1-0). Twee minuten later scoorde Patrick de Reuver zijn 15e goal van dit seizoen door de bal na een afgemeten hoekschop van Tim van Diejie in te koppen: 2-0. Diezelfde Van Diejie had ook nummer drie op zijn schoen, maar na een vlotte combinatie werd zijn inzet gekeerd door Zuidland-doelman De Kok.

Offensief

DCV was voorbereid op een zwaar offensief van de nummer twee in de tweede helft, maar Zuidland had z'n dag niet. De balvaardige Runell Martes en Carlyson Bazoer waren te veel uit op individueel succes en liepen zich regelmatig vast in de hechte DCV-defensie. Door die voorspelbare acties had de thuisclub goed zicht op de ontwikkelingen. Eenmaal mocht DCV van geluk spreken dat scheidsrechter De Groot volstond met een gele kaart voor doelman Bobby Janssen, die de doorgebroken Bazoer torpedeerde. Intussen had Patrick de Reuver zijn ploeg naar een veilige 3-0 kunnen schieten, maar in de overtalsituatie speelde hij de bal te hard voor, waardoor invaller Jeffrey Schroevers moest passen.

De tweede helft was qua niveau en amusement van minder gehalte dan het eerste bedrijf. DCV verdedigde geconcentreerd de 2-0 voorsprong, terwijl Zuidland niet de kracht had om een ommekeer te bewerkstelligen. De bezoekers zagen wel hun grensrechter Bavelaar vertrekken. Scheidsrechter De Groot stoorde zich aan zijn vlagsignalen en stuurde hem van het veld. Zijn positie aan de zijlijn werd ingenomen door een wisselspeler. DCV had er geen boodschap aan en begroette juichend drie belangrijke punten.