Afbeelding

Dames Silvertown Lions onderuit in topper

Sport 46 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De dames van Silvertown Lions verkochten vrijdagavond hun huid duur, maar moesten toch buigen voor die andere koploper: Cady’73.

Waar de Schoonhovense basketbaldames de meeste van hun wedstrijden met slechts een paar punten verschil hadden gewonnen, trok Cady’73  vrijwel in al haar wedstrijden met gemak aan het langste eind.

Het beloofde dus voor Silvertown Lions op voorhand een lastige wedstrijd te worden in thuishaven De Meent, waar vrijdagavond ook het 45-jarig jubileum van de club werd gevierd.

Hoog tempo

De wedstrijd begon direct in een hoog tempo en van beide kanten werd er goed gespeeld. De stand ging daardoor gelijk op: 10-12. In het tweede kwart voerden de basketbalsters uit Capelle aan den IJssel het tempo nog verder op, maar Silvertown Lions wist zich goed staande te houden. Cady’73 had echter een goed schot en met nog een driepunter erbij wisten ze hun voorsprong iets uit te breiden: 28-33.

In het derde kwart kwam het verval aan Schoonhovense kant. Het spel was wat onrustig en de schoten en vrije worpen wilden maar niet vallen. Verdedigd ging het beter, waardoor de stand nog redelijk kansrijk was (36-42).

In het laatste kwart deed de thuisploeg er alles aan om extra vrolijk aan de jubileumfestiviteiten te beginnen, maar Cady’73 gaf de voorsprong niet meer prijs. De wedstrijd eindigde in 39-47.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 7 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 9 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden