Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

'Hein is nog steeds gewoon Hein'

  •   49 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Hein Otterspeer staat zaterdag een mooi feestje te wachten. De schaatser wordt in het clubgebouw van ijsclub Ons Genoegen gehuldigd voor zijn titel bij het NK sprint én de zilveren plak die hij afgelopen weekend pakte op het wereldkampioenschap sprint in Kazachstan. 

In Ouderkerk aan den IJssel zijn ze apetrots op de laatste prestatie van hun oud-dorpsgenoot. Toch is Ons Genoegen niet van plan het programma rond de huldiging ‘compleet’ om te gooien. “Misschien doen we nog iets extra’s”, zegt bestuurslid Lenie Verwaal. Wel verwacht ze wat meer fans nu Otterspeer weer volop in de schijnwerpers staat. Dat is geen probleem. “We kunnen hier een paar honderd mennsen ontvangen.”

‘Holland Hein House’

Speciaal voor de huldiging is het clubgebouw van de ijsclub omgedoopt tot ‘Holland Hein House’. Dit naar voorbeeld van het Holland Heineken House, waar Nederlandse medaillewinnaars tijdens de Olympische Spelen een feestelijke ontvangst krijgen. Om alle bezoekers op te vangen is het clubgebouw uitgebreid met een feesttent. 

Otterspeer (26) groeide op in Ouderkerk aan den IJssel en trok twintig jaar geleden zijn eerste sprintjes op buitenbaan van Ons Genoegen langs de IJssellaan. Hij sprong er volgens Verwaal toen nog niet bovenuit. “Het was gewoon één van de jongens die hier kwam schaatsen, net als zijn broer Coen.” Hoewel Otterspeer al jaren niet meer in Ouderkerk aan den IJssel woont, komt -ie nog regelmatig in het dorp om z’n familie te bezoeken. “En als er natuurijs ligt, zie je ‘m hier schaatsen hoor”, weet Verwaal. “Hij nam drie jaar geleden zelfs nog de wisselbeker in ontvangst als clubkampioen.”

Otterspeer is inmiddels een bn’er, maar dat heeft ‘m niet veranderd. “Hein is nog steeds gewoon Hein: een hele aardige open jongen.” 

De organisatie van de huldiging verloopt tot noch toe ‘gesmeerd’. Over de ontvangst wil Verwaal niet veel kwijt. “We brengen Hein op een ludieke manier naar de ijsbaan. Hoe? Dat ga ik nog niet verklappen, want we moeten nog kijken of het lukt.” 

Selfie

Het feest begint zaterdag 7 maart om 14.00 uur met muziek van Piet Hoogerwaard in kantine en tent. Om 15.15 uur komt Otterspeer aan. De officiële huldiging door burgemeester Tjerk Bruinsma en sportwethouder Lavinja Sleeuwenhoek staat om 15.30 uur op het programma. Tussen 16.00 en 17.00 uur is er gelegenheid om een handtekening te vragen van Otterspeer of met hem een selfie te maken. Of het druk gaat worden durft Verwaal niet te voorspellen. ‘Wij hopen in ieder geval dat er veel mensen komen om Hein een onvergetelijke middag te bezorgen.”

Floris Bakker

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }