Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

VluchtelingenWerk zoekt nieuwe vrijwilligers

  •   keer gelezen

OUDERKERK AAN DE IJSSEL • VluchtelingenWerk in de gemeente Krimpenerwaard zoekt met spoed nieuwe maatschappelijk begeleiders voor de locatie Ouderkerk aan de IJssel.

De vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland helpen vluchtelingen bij de eerste noodzakelijke stappen in het Nederlandse leven. Vluchtelingen spreken dan nog amper Nederlands, maar moeten wel in korte tijd veel regelen voor hun nieuwe start. Denk aan: een woning, gas, water, licht, werk, een bankrekening, verzekeringen, huis- en tandarts, en meer.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk wijzen vluchtelingen de weg naar instanties en bieden ondersteuning bij de inburgering en de eventuele aanvraag voor gezinshereniging. 

Dringend

In het komende jaar is het aantal vluchtelingen dat de gemeente moet huisvesten weer fors toegenomen. In Ouderkerk aan de IJssel heeft VluchtelingenWerk dringend enkele nieuwe vrijwilligers nodig voor de maatschappelijke begeleiding nodig. 

Wie vrijwilliger wil worden, moet goede communicatieve vaardigheden hebben en enig inzicht in wet- en regelgeving of de bereidheid dat te verwerven. VluchtelingenWerk biedt een prettige werksfeer, cursussen en trainingen en de mogelijkheid een brede, multiculturele ervaring op te doen.Vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma en hulp van de professionele organisatie van VluchtelingenWerk. 

Meer informatie: Natascha Kamta,  coördinator van VluchtelingenWerk in de Krimpenerwaard (0182-387236, schoonhoven@vwzhn.nl).

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten