KOAG wint opnieuw

Sport 68 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Krimpense KOAG heeft ook z'n tweede duel in de veldkorfbalcompetitie gewonnen. Korbis uit Waddinxveen werd aan de Driekamp met 16-14 verslagen.

Het team van coach Mark Tissink begon de wedstrijd goed. Al na 10 seconden scoorde Ruben Vermeer en al snel was de voorsprong naar 4 punten verschil opgelopen.

Het tweede gedeelte van de eerste helft liet KOAG tegenstander Korbis terugkomen in de wedstrijd. Door zelf in een te laag tempo aan te vallen en verdedigend wat foutjes te maken, stond het bij rust opeens weer gelijk.

Herpakken

Na rust herpakte de King-formatie zich weer. Met enkele goede aanvallen werd er weer wat makkelijker gescoord en werd de voorsprong weer uitgebouwd.

Toch lukte het niet om het duel definitief te beslissen. De gasten uit Waddinxveen bleven in de buurt van Koag  maar wisten uiteindelijk nooit meer op gelijke hoogte te komen. De Krimpense formatie scoorde via veel verschillende spelers en deze veelzijdigheid bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning.

Na 70 minuten hard werken stond er een 16-14 eindstand op het scorebord.

Met vier punten uit twee wordt de koppositie gedeeld met Achilles en ODO. Komende zaterdag gaat KOAG op bezoek bij het nog puntloze Reeuwijk.