Afbeelding

Weer spelbreker bij Bulttoernooi LTV Vianen

Sport 385 keer gelezen

VIANEN • Afgelopen zondag had het hoogtepunt moeten zijn van de clubkampioenschappen van LTV Vianen. Doordat een groot aantal banen onbespeelbaar was viel de finaledag echter in het niet bij de komst van Martin Verkerk. Als afsluiting van het gouden jubileumjaar verzorgde de voormalige tenniscoryfee de dag ervoor een clinic. 

Het jaarlijkse clubkampioenschap bracht in dubbel opzicht niet helemaal wat ervan was verwacht. Het begon al met een aantal van 154 aanmeldingen, en dat zijn er wel eens meer geweest. Daarnaast werkte het weer niet mee. Door de vele regenbuien moesten wedstrijden worden ingekort of verplaatst. Om enigszins op schema te blijven is vrijdag uitgeweken naar locaties in Lexmond, Everdingen en IJsselstein. Ondanks alles bleef de sfeer echter uitstekend.

Demonstratiepartij

Zaterdag is Tjerk Geerling gehuldigd door voorzitter Riet Sagius. Hij is de enige die lid is vanaf de oprichting. Tijdens de clinic zijn zestig leden gedurende anderhalf uur flink onder handen genomen door Verkerk en zijn medewerkers. Ook clubtrainster Nikita Kiep verleende assistentie. Aansluitend verzorgden de combinaties Verkerk/Kevin Boelhouwer en Kiep/Kenny Kandel een demonstratiepartij.

Voor 50-plussers was een dubbelspeltoernooi georganiseerd. Bij de vrouwen werd dat gewonnen door Ria van Ooij en Marja de Groot; bij de mannen ging de winst naar Peter Migchielsen en Henk de Vries. Zondag moest de wedstrijdleiding rekening houden met de finaledag van het open toernooi van Rijnhuyse, waar diverse leden van LTV Vianen actief waren. Hun partijen zijn pas op het eind van de dag gespeeld.

Clubkampioen bij de mannen (HE3) werd Rik Hertsenberg. Hij had het niet lastig tegen broer Bas die bij een stand van 6-0 en 2-0 opgaf wegens een liesblessure. Suzanne van Zundert veroverde de titel bij de vrouwen (DE8) door af te rekenen met Esther Bleeker: 6-1, 1-6 en 6-3. Spannend was de pot tussen Jan Willem Olieman en weerman Marco Verhoef. De mannen waren aan elkaar gewaagd, en met 4-6, 6-2 en 7-5 ging de winst naar Olieman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden