Afbeelding

Spirit heeft niets te duchten van DCV: 0-0

Sportt 74 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV kon de favorietenrol niet waarmaken en ontsnapte tegen een gevaarlijker Spirit. De derby eindigde in 0-0.

De Krimpenaren kwamen niet in hun spel en zullen niet te lang stilstaan bij de puntendeling. “Het was onsamenhangend”, meende trainer Ronald Klinkenberg. “Ik hoopte op voetballende oplossingen, maar het leek wel of spelers de bal niet van hun medespelers wilden krijgen. Steeds stonden ze met hun rug naar de situatie. Dan kan je slechts gokken op een toevalstreffer, maar dat is niet de speelwijze die we voor ogen hebben. Dit duel was een duidelijke min.”

Schoolvoorbeeld

DCV mocht niet mopperen dat scheidsrechter Berg halverwege de eerste helft doelman Jesper Stijnman slechts geel gaf voor het vasthouden van de doorgebroken Timme van Hof. Vriend en vijand vonden dat een schoolvoorbeeld van een rode kaart, maar de arbiter stelde dat Van Hof te veel naar rechts uitweek en zichzelf daarmee een scoringskans ontnam.

Daar kon je best je twijfels over hebben, vond ook Spirit-trainer Kees van der Poel. “Voor mij was het honderd procent rood. Timme hoefde de bal slechts in een leeg doel te schieten.” Vooraf zou Van der Poel hebben getekend voor een punt. “Vorig seizoen verloren we twee keer van DCV. Vandaag hadden we voldoende mogelijkheden om de winst mee naar huis te nemen, maar het scoren blijft een probleem.”

Het killersinstinct ontbreekt in de frontlinie van Spirit, ook werkten de voorwaartsen hard. Nadat het openingsoffensief van DCV was geluwd, bleken de bezoekers over een meer verzorgd spelletje te beschikken. Met Kevin van Vliet (gekneusde teen) weer in de basis en Stefan Bitter op de positie van kersverse bruidegom Allart Ligthart zag de organisatie van Spirit er beter uit dan het stroeve combinatiespel van DCV.

Weliswaar raakte DCV-aanvoerder Tim van Diejie uit een vrije trap de lat, maar aanvallende acties van de 'Kanaries' leverden aan de overzijde meer spannende momenten op. Doelman Stijnman redde tweemaal op fraaie wijze en Tim Cornelisse trapte een bal van doellijn.

Omzetting

Voor DCV-trainer Klinkenberg was het magere optreden reden voor een omzetting in de tweede helft. Hij haalde Cornelisse naar de kant en posteerde Max Blankers op de rechtsachterpositie om de snelle Sergio Caminita af te stoppen. Guido van Oijen moest op het middenveld meer druk uitoefenen. Of dat de reden was voor Spirit 's aarzelende aanpak was de vraag, maar feit was dat de bezoekers zich meer lieten terugzakken en op de counter loerden.

Timme van Hof kreeg wederom een prima kans, maar talmde te lang. Hij werd in de rug gelopen door Maurice Klinkenberg, maar een strafschop zou een te grote beloning zijn geweest. Nog fraaier was de mogelijkheid voor invaller Christian Schrader na een uittrap van Bas Haasnoot. Hij schrok echter en schoot de bal ver naast. DCV drong nog even aan, maar was niet bij machte een serieuze kans te creëren.

Zie voor alle uitslagen, wedstrijdverslagen, standen & het programma: www.regio-voetbal.nl

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden