KOAG blijft op koers

Sport 72 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De korfballers van KOAG blijven aan de winnende hand. Promovendus Reeuwijk had geen schijn van kans tegen de ontketende formatie van trainer Mark Tissink. Het werd 7-23.

Een prima uitslag voor het toptreffen tegen Vriendenschaar komende zaterdag aan de Driekamp.

Gelijkwaardig

De eerste tien minuten waren gelijkwaardig. KOAG moest even wennen aan het opportunistische spel van Reeuwijk en had zelf moeite om tot scoren te komen.

Nadat Thomas de Vette met twee rake afstandsschoten de ban brak, liep KOAG vrij snel uit naar een ruime voorsprong. Met de verdedigende druk van de Krimpenaren wist Reeuwijk maar moeilijk om te gaan. KOAG had veel kansen nodig om tot scoren te komen, maar bij rust stond er toch al een 4-10 voorsprong op het scorebord. Een juiste weerspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Controle

Het was zaak voor KOAG om ook na rust door te gaan en het verschil groter te maken. Dat lukte: via een aantal mooie aanvallen werd de voorsprong uitgebreid.

Verdedigend had KOAG de boel goed onder controle en aanvallend wist iedereen tot scoren te komen. De laatste fase van het duel konden de meegereisde reserves nog speelminuten maken. Debutanten Nathan Sapulette en Katinka Hoekman kwamen in het veld en wisten ook nog tot scoren te komen. Uitblinker Rein Douma bepaalde in de slotminuut de eindstand op 7-23.

Een eenvoudige uitzege dus voor KOAG, dat samen met ODO en Achilles aan kop blijft.