Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Krimpen bereid om vluchtelingen op te vangen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel wil vluchtelingen graag helpen en onderzoekt hoeveel er opgevangen kunnen worden.

 

In een verklaring laat het college van B en W weten graag een positieve bijdrage te willen leveren aan het oplossen van de vluchtelingenproblematiek. 'Uiteraard moet deze bijdrage passen bij de Krimpense schaal en is samenwerking met verschillende partners hierbij noodzakelijk'.

Projectgroep

Om de mogelijkheden voor opvang in Krimpen te onderzoeken, is er een projectgroep samengesteld. Die heeft contact gelegd met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het aanbod van het college overgebracht.

Ook onderzoekt de projectgroep specifiek twee soorten opvang. Zo moet Krimpen aan den IJssel van het Rijk dit jaar 50 asielgerechtigden met een verblijfsvergunning huisvesten. Dit aantal wordt ruim op tijd gehaald. In samenwerking met QuaWonen en Vluchtelingenwerk wordt nu gekeken of het plaatsen van meer asielgerechtigden mogelijk is. 

Locatie

Naast de opvang van personen met een verblijfsvergunning wil Krimpen aan den IJssel ook iets betekenen voor vluchtelingen zonder verblijfsvergunning. Samen met de verschillende partners zoals het COA, huisartsen, scholen, Krimpenwijzer, Krimpens Sociaal team, Vluchtelingenwerk, politie en kerken onderzoekt de gemeente hoeveel mensen ze op kan vangen. 'Ook onderzoeken we welke locatie geschikt is of geschikt gemaakt kan worden voor de opvang van vluchtelingen'.

Bij de gemeente zijn diverse initiatieven binnengekomen. Zo bieden verschillende scholen, verenigingen en kerken hun hulp aan om een bijdrage te leveren bij de opvang en begeleiding van vluchtelingen. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor huisvesting bij de gemeente aangedragen. 'Het college ziet het als haar taak om deze partijen en verschillende initiatieven met elkaar te verbinden'.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten