Volleybaloverzicht: Thor (vr) onderuit, winst Krimpen

Sport 58 keer gelezen

REGIO • Het damesteam van Eetcafé ‘t Centrum/Thor ging in een heuse thriller onderuit tegen koploper Gabberted.com/VCN.  In Capelle aan den IJssel gaf het volleybalteam van trainer/coach Wim Boegheim zich pas na vijf loodzware sets gewonnen: 3-2.

Thor kwam in sporthal Oostgaarde pas laat op gang. VCN won de eerste en tweede set weliswaar na harde strijd met 25-20 en 25-21, maar leek op een simpele overwinning af te stevenen.

Thor toonde echter karakter en vocht zich punt voor punt terug. Via 25-27 en 21-25 werd de stand in evenwicht getrokken. In de beslissende vijfde set moesten de bezoekers uiteindelijk met 15-12 hun meerdere erkennen in de lijstaanvoerder. De heren van Thor kwamen niet in actie.

VC Krimpen had in de eerste divisie geen enkele moeite met Energo. In het Brabantse Beers wonnen de mannen van trainer Wim Bruin met 0-4 en aldus schreven vijf punten bij.

Het herenteam van DOS herstelde zich in 1G enigszins van de nederlaag tegen Irene 3. Nu werd VC Utrecht 6 met 3-2 bedwongen.

DOS kende een stroeve start en verloor de eerste en tweede set met 21-25. Daarna raakten de Schoonhovense heren op drift en sloegen met 25-17 en 25-13 terug. De vijfde set was er een met wisselende kansen, maar DOS trok aan het langste eind met 15-13.

Spektakelstuk

Ook bij de dames was het een spektakelstuk. De Schoonhovense formatie moest net als bij de heren een 0-2 achterstand in sets wegpoetsen, hetgeen gelukte. Dat had echter zoveel kracht gekost dat de vijfde set als een nachtkaars uitging met 5-15.

De teams van Voleco uit Ouderkerk deden goede zaken door maximale 0-4 overwinningen op respectievelijk VCN 5 en Volley2B.

Twee gezichten

De volleyballers van VCH speelden tegen Jupiter een wedstrijd met twee gezichten. De scores gingen om en om, waardoor de punten in de eerste vier sets netjes verdeeld werden (16-25,  25-11, 25-22, 14-25). In de beslissende vijfde set waren de krachten op bij de volleyballers uit Haastrecht: via een 0-8 voorsprong ging de set alsnog met 7-15 naar Jupiter.

De VCH-dames konden vier punten bijschrijven dankzij een zege op OKV D2. De setstanden waren: 25-17, 25-09, 25-19 en 22-25.