KOAG aan de leiding na zwaarbevochten zege op ONDO

Sport 45 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Door een zwaarbevochten 17-21 zege op ONDO staat het korfbalteam van KOAG op de eerste plaats.

In 's Gravenzande bleken de spelers van coach Mark Tissink bestand tegen de druk.

ONDO had flink uitgepakt voor aanvang van het duel. Spotlights, een DJ en een enthousiaste speaker zorgden voor veel sfeer in de gezellige Westlandhal. De thuisploeg vloog uit de startblokken en zette KOAG snel op achterstand.

De Krimpenaren moesten duidelijk wennen aan de omstandigheden, maar herpakten zich. Thomas de Vette en Ruben Vermeer schoten met scherp in deze fase en zorgden ervoor dat KOAG op voorsprong kwam. De laatste fase voor rust vielen de goals aan beide kanten. Halverwege stond een 12-13 stand op het scorebord.

Na rust bleef het spannend en liepen de gemoederen aan beide kanten soms hoog op. Ditte Bouwman en Rein Douma zetten KOAG intussen op 15-19. ONDO kwam nog terug tot 17-19, maar de slotfase werd door KOAG zeer goed uitgespeeld. Lange aanvallen, op juiste moment afronden en ook nog eens twee doelpunten leverden uiteindelijk een 17-21 overwinning op.

Al met al een zwaarbevochten zege voor de jonge Krimpense ploeg, die nu met het Oud-Beijerlandse Korbatjo de koppositie deelt.