Afbeelding

Servia overtuigt niet, maar wint wel

Sport 27 keer gelezen

VIANEN • De volleyballers van Servia  spelen de laatste wedstrijden niet heel overtuigend. Ook tegen Taurus ging het niet gemakkelijk, maar toch wonnen de Vianezen in Houten uiteindelijk met 1-3.

Veel servicefouten en een niet voldoende overtuigende aanval bracht Taurus in een zetel voor de eerste setwinst: 25-19. 

Scherper

In de tweede set startte Servia beter. Ondanks wat persoonlijke foutjes leken de Viaanse mannen scherper. Taurus kreeg bij een kleine voorsprong wat praatjes en dat keerde zich gedurende de set tegen zich. De ingevallen spelverdeler Yme Veenje wist de aanval beter te spreiden, Taurus had daar geen antwoord op: 23-25. 

In de derde set was het opnieuw spannend. Middenaanvaller Sjoerd Hendriks werd goed bediend en sloeg meermalen goed langs het blok. Het was niet voldoende om een voorsprong te forceren. 

Taurus liet opnieuw zien in de slotminuten van de set last te hebben van knikkende knieën. Servia was koelbloedig en opnieuw te sterk: 25-27.

Niet bij de les

In het begin van de vierde set was Servia niet bij de les. Een moeizame servicepass en ook weinig overtuiging in de aanval gaven Taurus een riante voorsprong (19-11). Een goede servicereeks van Cees de Groot bracht de spanning echter terug in de wedstrijd. Man of the Match Martijn Bergink was vervolgens blokkerend de baas over de Houtense diagonaalaanvaller, waardoor het Servia was dat het eerste setpunt pakte. De oplettende scheidrechter was hierbij overigens niet onbelangrijk. Bij het tweede Viaanse setpunt sloeg Taurus de bal uit en beëindigde de wedstrijd: 24-26. 

Donderdag 3 december speelt Servia voor de beker uit tegen Vives uit IJsselstein (21.30uur). Zaterdag 12 december speelt Servia de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen VV Utrecht 2. De wedstrijd wordt vanaf 16.00 uur gespeeld in sporthal Helsdingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 5 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 7 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden