Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Algerabrug in zomer 2016 week dicht

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Automobilisten kunnen in de zomer van 2016 vanwege groot onderhoud een week lang (week 30) niet over de Algerabrug. Voor hulpdiensten, (brom)fietsers en voetgangers blijft de brug wel open.

Het onderhoud is volgens de gemeente Krimpen aan den IJssel hard nodig. Uitstel zou de kans op onverwachte problemen vergroten. Door de enorme verkeersbelasting is het wegdek van de brug versleten. Daarnaast is er, als gevolg van jarenlange indringing van dooizouten, betonrot ontstaan onder het asfalt. Om dit afbraakproces aan te pakken, is groot onderhoud noodzakelijk. Naast het vernieuwen van de betonlaag, de voegconstructies wordt de schade aan de schampkanten hersteld. Na de werkzaamheden krijgt de Algerabrug een nieuwe laag asfalt.

Bewust

De gemeente heeft er bewust voor gekozen om de brug een week af te sluiten. Dit gebeurde na onderzoek van een extern ingenieursbureau. Die keek naar een afsluiting van één week of een afsluiting van drie à vier weekenden. Er werden diverse gesprekken gevoerd met onder andere de hulpdiensten, ondernemers, wegbeheerders en OV-partijen. Bij een afsluiting van een week kunnen de hulpdiensten de aanrijtijden garanderen. Bovendien kan de kwaliteit van het werk beter gegarandeerd worden. Daarnaast speelt mee dat de uitvoering in één week het project minder kwetsbaar maakt qua uitloop van de werkzaamheden.

Omdat een weekendafsluiting verspreid over meerdere weken ook op doordeweekse dagen tot grote verkeersproblemen zal leiden – in verband met verplicht stapvoets verkeer – is dit door de hulpdiensten en overige wegbeheerders afgereden. De ondernemers hadden echter een voorkeur voor weekendafsluitingen.

Er is gekozen voor week 30, van 25 juli tot 31 juli.

Later meer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten