Afbeelding

CDA/CU: ‘Leegstaande boerderijen aankopen voor woningbouw’

Algemeen 1.903 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Wat het CDA en de ChristenUnie betreft koopt de gemeente Krimpenerwaard leegstaande boerenbedrijven op en bestemt deze voor woningbouw.

Een motie van deze strekking werd dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering door het college van B&W overgenomen.

Frank Moné (CDA) toelichtend: “Diverse boerderijen zijn in eigendom van de provincie gekomen in het kader van het project Veenweiden. Veel van deze complexen staan nu te verpieteren. Wat gebeurt hiermee? Kan de gemeente ze niet voor een redelijke prijs overnemen en bestemmen voor woningbouw, liefst voor starters dan wel flexwoningen. Want als de provincie deze boerderijen gaat verkopen aan projectontwikkelaars, dan komen er waarschijnlijk woningen in een hogere prijsklasse voor in de plaats.”

Wethouder Erik Wassink stond welwillend tegenover de motie: “Sterker nog, overleg hierover is ingepland. We gaan met de provincie kijken wat we met de leegstaande boerderijen, al dan niet door onteigening, kunnen doen.” Wel vroeg hij aandacht voor de eventuele gevoeligheid van het onderwerp, zeker in relatie tot onteigening. 

Moné in een reactie: “Het voorstel is juist mede ontstaan door een opmerking van een agrariër wiens bedrijf onteigend werd. Hij vond het vreselijk om zijn boerderij zo te zien aftakelen, omdat er niets mee gebeurt.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden