• De overhandiging van het kraambordje.
• De overhandiging van het kraambordje. Foto: studio scherp & bewogen/bram van risp

Introductie kraambordje ‘Gemaakt in de Krimpenerwaard’

Algemeen 862 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Om lokale producten (nog meer) te stimuleren heeft de Stichting Promotie Krimpenerwaard, gezamenlijk met de Voedselfamilie Krimpenerwaard, het kraambordje ‘Gemaakt in de Krimpenerwaard’ gelanceerd. Dit gebeurde zaterdag tijdens de Streekmarkt in Berkenwoude. Het eerste bordje was voor Hanneke Koek, eigenaresse van Van Perkouwse Grond en mede-initiatiefneemster van de Streekmarkt.

“De bordjes zorgen voor extra herkenbaarheid”, zegt Gerrit Burger, voorzitter van de stichting. “Lokale producenten kregen van ons al de mogelijkheid om zich te onderscheiden met een herkenbare sticker op hun producten, nu hebben we er een duidelijk bord met dezelfde boodschap bij: ‘Gemaakt in de Krimpenerwaard’.

Arike Mijnlief van Voedselfamilies Krimpenerwaard vult aan: “Onder de noemer ´Beter een goede buur dan een verre vriend´ werkt de Voedselfamilie Krimpenerwaard aan verbetering van samenwerking en bekendheid van onze producten en producenten. Deze uiting zorgt met name ook voor een stukje herkenbaarheid in de directe omgeving van de Krimpenwaard, zoals Gouda en Capelle aan den IJssel.” 

Hanneke Koek, eigenaresse van Van Perkouwse Grond uit Berkenwoude (en mede-organisator van de markt), weet al wat ze met het bordje gaat doen: “Natuurlijk hangt hij vandaag hier aan mijn kraam. Ik ben trots op al die mooie streekproducten uit de Krimpenerwaard en laat graag zien dat mijn groentes hier vandaan komen. En ik neem het kraambordje mee naar de Rotterdamse Oogstmarkt, want mijn klanten in de stad weten soms niet waar de Krimpenerwaard ligt. Werk aan de winkel dus!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden