• Binnenkijken bij bedrijven.
• Binnenkijken bij bedrijven. Foto: Pim Mul

BinnenKijken bij Bedrijven: ‘Kom maar op met die leuke job’

Algemeen 471 keer gelezen

REGIO • Grote krapte op de arbeidsmarkt legt een druk op de schouders van werkgevers. BinnenKijken bij Bedrijven 2022 betrok meer dan anders mensen die nog langs de zijlijn staan en verruimde daarmee de blik op arbeidspotentieel.

Van 13 t/m 18 juni openden zo’n honderd bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers, studenten en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Samen haalden zij alles uit de kast om de ruim 300 bezoekers te inspireren en in het beste geval een match te maken. De belangstelling was dit jaar groot voor zorgorganisaties, horeca, de bibliotheek en technische bedrijven.

Projectleider Maya van Es kijkt tevreden terug op dit grote banenevent: “Ik ben de werkgevers dankbaar voor de goede samenwerking. Geïnteresseerden werden gastvrij ontvangen, kregen rondleidingen en een kijkje achter de schermen.”

Rob (51) uit Waddinxveen bezocht afgelopen week meerdere bedrijven: “Voor mij is dit een kans om te kijken wat bij mij past. BKBB is heel laagdrempelig. Ik heb leuke gesprekken gehad en meer gezien dan wanneer ik op sollicitatie zou gaan. Dus kom maar op met die leuke job!”

Projectleider Van Es heeft de persoonlijke ambitie om iedereen te betrekken bij en te motiveren voor het arbeidsproces. “Als je werkt, doe je mee. Zo is het gewoon. En dat kan op zoveel manieren. Wij proberen herintreders, carrièreswitchers, mensen met een uitkering, statushouders, praktisch en theoretisch opgeleiden en studenten een zetje te geven in de richting van werk. Aan de andere kant zien we steeds meer bereidheid bij werkgevers om deze mensen de tijd en ruimte te geven hun plek te vinden.”

Organisator WSP Midden-Holland laat weten het grote banenevent in 2023 een vervolg te geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden