Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Het gerenoveerde Van Cappellenhuis.</p>

• Het gerenoveerde Van Cappellenhuis.

Van Cappellenfestival op zes locaties in Pinksterweekend

  •   keer gelezen

REGIO • Op zes locaties in Capelle aan den IJssel wordt op 3, 4 en 5 juni het driedaagse Van Cappellenfestival gehouden. 

Hoofdlocatie is het fraai gerenoveerde historische Van Cappellenhuis. Daar vinden drie dagen lang klassieke kamermuziek- en wereldmuziekconcerten plaats. Hoofdrolspeler is de jonge pianist Ruben Plazier, die masterstudent is op het Codarts-conservatorium en die een belangrijke rol vervult in de programmering. Hij neemt (inter)nationaal geroemde musici mee naar het festival. Daarbij speelt hij als pianist een belangrijke rol.

De tweede locatie is de sfeervolle 16e-eeuwse Dorpskerk met zijn fraaie akoestiek. Dit is vooral het domein van de jongere generatie musici, die er (gratis) inloopconcerten verzorgen. Er treden talenten op van de SKVR-muziekschool, van de Havo/VWO voor Muziek en Dans en van het Hellendaal Muziekinstituut. 

Ook het Young Talent Orchestra laat een verrassend programma horen, er is een workshop voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en tot slot laat de hoofdorganist van de kerk samen met een dwarsfluitiste het Van Dam-orgel klinken.

‘Last but not least’: in vier restaurants langs de Hollandsche IJssel trakteren de beste studenten van het Codarts-conservatorium bezoekers rond lunchtijd op lichte muziek. 

Voor meer informatie en kaarten: www.vancappellenhuis.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten