Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Nikki de Hon is klaar voor een nieuw optreden in Het Cultuurhuis.
• Nikki de Hon is klaar voor een nieuw optreden in Het Cultuurhuis. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

Nikki & Friends maken er weer een feestje van in Het Cultuurhuis

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Ze is 15 jaar, heeft een prachtige zangstem en noteerde tot nu toe vijf concerten die stuk voor stuk uitverkocht waren. Haar naam: Nikki de Hon. 

Op 11 juni aanstaande treedt ze met haar band Nikki & Friends op in Het Cultuurhuis in haar woonplaats Krimpen aan de Lek. Het concept bestaat net als de vorige vijf keer uit een driegangendiner en een bonte reeks covers in vrijwel alle muziekstijlen. 

“Het is ongelooflijk leuk om te doen”, zegt Nikki vol enthousiasme. “We begonnen destijds ‘klein’ in een caféachtige setting met een beperkt aantal kaartjes. Die eerste keer was echter al meteen zo’n succes, dat we steeds wat groter zijn gegroeid en inmiddels in de theaterzaal van Het Cultuurhuis spelen. De band begint ook steeds vastere vormen aan te nemen. De muzikanten zijn stuk voor stuk vrienden en kennissen van me in allerlei leeftijdsgroepen. Er zitten bandleden bij die iets ouder zijn dan ik, maar ook een zestiger: Johan kusters. Ik heb hem leren kennen toen ik meedeed aan de talentenjacht ‘The Voice of Cabauw’. Dat is nu twee jaar geleden. Johan zat in de begeleidingsband en de organisatie van het evenement. Na die avond hebben we contact gehouden en nu speelt hij mee met Nikki & Friends. Echt superleuk!”

Grote droom
Nikki de Hon volgt de Havo/VWO-opleiding voor Muziek & Dans in Rotterdam (Codarts). “Dat bevalt me erg goed, zeker ook omdat ik daar elke week acht uur extra les krijg in muziek”, vertelt ze. “Want daarin wil ik me natuurlijk graag verder ontwikkelen. Het is mijn grote droom om ooit de wereld over te trekken met mijn eigen rockband.”

Voorlopig kan muziek en diner-minnend Krimpenerwaard nog ‘gewoon’ in Het Cultuurhuis genieten van al het moois dat Nikki & Friends tevoorschijn toveren op het podium. Op 11 juni mag het publiek wederom rekenen op een uiterst gevarieerd aanbod aan covers. Van Pearl Jam en AC/DC tot Guns N’ Roses, rustige songs, hits van deze tijd en wellicht ook nog een eigen nummer. Ook is ieder optreden een gastzanger/gastzangeres van de partij met wie Nikki de Hon onder meer een duet zingt.

Een kaart voor de 11 juni-editie van Nikki & Friends kost 39,95 euro (inclusief diner). Tickets zijn verkrijgbaar aan de receptie van Het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek of via tickets@cultuurhuiskrimpenaandelek.nl

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten