Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Team Krimpenerwaard, met Jouke derde van links, op de Posbank.
• Team Krimpenerwaard, met Jouke derde van links, op de Posbank.

Team Krimpenerwaard is klaar voor Alpe d’HuZes: ‘Eindelijk, het is aftellen nu’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Team Krimpenerwaard telt af naar Alpe d’HuZes. Jouke Geurts blikt namens het regioteam terug en kijkt vooruit:

“Eindelijk. We hebben er drie jaar naartoe geleefd, nu is het bijna zover. Het is daarmee een soort marathon geworden... Sommige leden zijn door uiteenlopende redenen afgehaakt, andere zijn er juist bij gekomen. Door corona is er vooral veel individueel getraind, al hebben we de laatste maanden de sociale factor opgevijzeld met gezamenlijke activiteiten, zowel sportief als financieel. Het is een mooi team, waarbij ieder zijn eigen reden en achtergrond heeft om deel te nemen. Allemaal voor dat ene doel: zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen/wandelen om via onderzoek kanker te bestrijden.”

“Vorige week zaterdag hadden we op de Posbank de laatste gezamenlijke trainingsrit/wandeling voordat we afreizen naar Frankrijk. Het was een topdag, goed voor de teambuilding. En we hebben de afgelopen maanden nog verschillende acties georganiseerd om de opbrengst voor ons team verder aan te vullen. We kijken terug op een geslaagde spinningmarathon, verschillende sponsorlopen en de restaurantactie. De teller staat nu op ruim 195.000 euro (!), eigenlijk een onwezenlijk bedrag... We begonnen in 2019 met 67.000 euro, het jaar erop was het 60.000 euro. We merken dat Team Krimpenerwaard inmiddels een begrip geworden is. Zo krijgen we van verschillende mensen, organisaties en bedrijven spontaan donaties, omdat ze ons en daarmee KWF Kankerbestrijding willen steunen.”

“We gaan ons inzetten om er een mooie week van te maken, met als hoogtepunt donderdag 2 juni, het evenement zelf. We willen de Krimpenerwaard waardig vertegenwoordigen. Zelf wordt het mijn derde deelname en ik wil het nu vooral gaan ‘beleven’. Daarom verbind ik er niet zozeer een persoonlijk sportief doel aan, maar wil ik mijn teamleden steunen en vooral goed om me heen kijken om het evenement op een andere manier mee te maken. Wie het team wil volgen tijdens de Alpe d’HuZes-week raad ik aan vooral onze social media in de gaten te houden, waar we verslag doen van onze belevenissen.”

“Verder vooruitkijkend willen we ook volgend jaar weer een Team Krimpenerwaard optuigen. Een kennismakingsavond zullen we waarschijnlijk in september organiseren. Belangstellenden die mee willen doen aan Alpe d’HuZes, maar die eigenlijk opzien tegen alle rompslomp eromheen, raad ik aan een kijkje te komen nemen. Ze hoeven niet zelf het wiel uit te vinden en kunnen zich bij gelijkgestemden uit de regio aansluiten om wellicht in 2023 de berg op te fietsen/wandelen voor het goede doel.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten